HEKLANJE

Lako mijenjanje web-domaćina

TEMU APP 100 E KUPON

Preporuča se da započnete postupak barem nekoliko dana prije nego što istekne vrijeme na računu kod vašeg sadašnjeg domaćina. To će spriječiti da vaša web stranica doživi zastoje između selidbi.

Prva stvar koju trebate učiniti, nakon što ste pretražili i pronašli nove web hostove, je izraditi sigurnosnu kopiju svoje web stranice. Napravite novu mapu negdje na svom računalu. Koristeći svoj omiljeni FTP program, kao što je WS_FTP ili Cute FTP (ovi i drugi FTP programi mogu se nabaviti na download.com), preuzmite sve datoteke i mape na svojoj web stranici u novu mapu koju ste upravo napravili na računalu, a da pritom zadržite istu struktura mapa i datoteka (ovo će biti važno kada kasnije učitavate svoje datoteke i mape na poslužitelj vašeg novog hosta). Zabilježite sva posebna CHMOD dopuštenja koja ste postavili na bilo koju datoteku ili mapu (potražite u dokumentima pomoći vašeg FTP programa informacije o provjeri dopuštenja CHMOD mape ili datoteke). Morat ćete poništiti dopuštenja nakon što učitate svoje datoteke i mape na poslužitelj svog novog web hosta.



Ako imate bilo kakve skripte ili programe za koje ste napravili bazu podataka, napravite sigurnosnu kopiju svake baze podataka. Ako imate bazu podataka koja nije MySQL, provjerite sa svojim trenutnim web hostom za upute o izradi sigurnosne kopije vaše baze podataka. Ako nemate baze podataka. Ako vaš web host nudi phpMyAdmin, prijavite se na svoju upravljačku ploču i idite na odjeljak baze podataka. Potražite poveznicu na phpMyAdmin i kliknite na nju. Ako je potrebno, prijavite se koristeći korisničko ime i lozinku koju ste dali za svoju bazu podataka. Ako ste dodijelili različito korisničko ime i lozinku za svaku bazu podataka, morat ćete ponoviti ovaj postupak za svaku bazu podataka. Nakon što se prijavite, kliknite na “baze podataka”, a zatim kliknite na bazu koju želite sigurnosno kopirati/izvesti. Pritisnite “Izvezi” na gornjem izborniku.

Ako koristite phpMyAdmin 2.4.0, označite sve tablice pod “View dump (schema) of database.” Provjerite je li odabran radio gumb “Struktura i podaci”. Označite “Spremi kao datoteku” i odaberite “zipovan” ili “gzipovan”. Pritisnite “Idi” i spremite datoteku (bilo bi dobro napraviti novu mapu u koju ćete spremiti sve vaše baze podataka).

Ako koristite phpMyAdmin 2.6.0-pl1, označite sve tablice pod “Izvoz”. Označite okvire “Struktura” i “Podaci” i odaberite “SQL” ispod tablica koje ste označili. Označite “Spremi kao datoteku” i pod “Kompresija” odaberite “zipovan” ili “gzipovan”. Pritisnite “Idi” i spremite datoteku. (Bilo bi dobro stvoriti novu mapu u koju ćete spremiti sve svoje baze podataka). Ako nemate phpMyAdmin, možete napraviti sigurnosnu kopiju svoje baze podataka koristeći MySQLdump.

Zatim postavite svoje baze podataka.

Ako imate MySQL baze podataka, prijavite se na svoju upravljačku ploču. Idite na odjeljak baze podataka i izradite baze podataka. Također, dodijelite korisnička imena i lozinke za baze podataka (ako imate bazu podataka koja nije MySQL, provjerite sa svojim novim web hostom za upute o stvaranju i uvozu baza podataka). Sada pronađite vezu na phpMyAdmin. Ako je potrebno, prijavite se pomoću korisničkog imena i lozinke koje ste upravo stvorili. Ako ste dodijelili različito korisničko ime i lozinku za svaku bazu podataka, morat ćete ponoviti ovaj postupak za svaku bazu podataka. Nakon prijave kliknite na “baze podataka” i klikom na nju odaberite bazu podataka. Na gornjem izborniku kliknite “SQL”.

Idite u mapu u koju ste spremili svoje baze podataka i odaberite bazu podataka koja odgovara onoj koju ste otvorili u phpMyAdmin-u. Otvorite datoteku i kopirajte i zalijepite bazu podataka u veliko područje teksta u phpMyAdmin. Pritisnite “Idi” ispod polja s tekstom. Također možete upotrijebiti gumb za pregledavanje da biste pronašli datoteku na svom računalu i kliknite “Idi” ispod polja za pregledavanje. Ako ne vidite nijednu pogrešku, bez obzira na metodu koju odaberete, upravo ste uspješno uvezli bazu podataka. Ako imate više od jedne baze podataka, vratite se i ponovite ovaj postupak za svaku od njih, počevši od prijave s vašim korisničkim imenom i lozinkom baze podataka. Ako nemate phpMyAdmin, možete koristiti ovu metodu za stvaranje svojih baza podataka.

Možda ćete morati urediti neke datoteke prije nego što ih učitate u sljedećem koraku, mijenjanjem naziva MySQL baze podataka, korisničkog imena i postavki lozinke unutar datoteka, ako su se neke informacije promijenile. Ako se ne sjećate koje datoteke sadrže MySQL postavke, provjerite upute za instalaciju za svaku skriptu/program.



Zatim prenesite datoteke iz mape u koju ste spremili sadržaj svoje web stranice na poslužitelj novog web hosta, održavajući istu mapu i strukturu datoteka, koristeći svoj FTP program. Jedina razlika u strukturi može biti mjesto cgi-bin-a. Neki hostovi imaju vaš cgi-bin unutar direktorija www ili public_html, a neki ga postavljaju izvan njega. Ako ste na svojoj web stranici imali bilo kakve programe ili skripte, možda ćete morati urediti neke datoteke mijenjajući staze unutar njih. Ako se ne sjećate koje datoteke sadrže staze koje bi možda trebalo promijeniti, provjerite upute za instalaciju za svaku skriptu/program. Također, po potrebi promijenite dopuštenja za datoteku ili mapu (potražite informacije o promjeni CHMOD dopuštenja za mapu ili datoteku u dokumentima pomoći vašeg FTP programa).

Posljednji korak je usmjeravanje naziva vaše domene na poslužitelje naziva vašeg novog web hosta. Ove su informacije vjerojatno stigle u e-poruci vašeg novog web hosta ubrzo nakon što ste se kod njih registrirali. Ako ne, pošaljite im e-poštu s upitom koji su poslužitelji naziva za vašu domenu. Kada dobijete ove podatke, idite na web mjesto na kojem ste registrirali naziv domene. Prijavite se na svoj račun i postavite poslužitelje imena za svoju domenu. Imajte na umu da promjenama poslužitelja naziva može biti potrebno nekoliko dana da stupe na snagu. Ako vam je na starom računu ostalo još nekoliko dana, vaša web stranica ne bi trebala stati. Nakon što promjena poslužitelja imena stupi na snagu, otkažite račun sa svojim starim hostom (ovo je kako vam se ne bi naplatio novi termin). To je to. Uspješno ste promijenili web domaćina.

Zašto se ljudi boje mraka?

Kad nestane struje, osjećamo strah i počinjemo pažljivije promatrati okolinu. Čak i najmanji pokret može nas naježiti. Strah uvijek osjećamo