HEKLANJE

Lampice na instrument tabli?

TEMU APP 100 E KUPON

Bok vozači! Upozoravajuće lampice na instrument tabli mogu biti prava enigma, zar ne? U ovom članku ćemo vam otkriti značenje nekih od najčešćih lampica kako biste znali što poduzeti kada se upale i kako održati vaše vozilo u sigurnom stanju. 💡

🚨 Crvene Lampice

Motor: Ako se upali crvena lampica motora, to znači da postoji ozbiljan problem s motorom ili sustavom za kontrolu emisija. Odmah zaustavite vozilo i posavjetujte se s mehaničarem.



Kočnice: Upaljena crvena lampica kočnica ukazuje na problem s kočionim sustavom. Prekinite vožnju i odmah posjetite servis kako biste provjerili kočnice.

Ulje: Lampica ulja upaljena je kada je tlak ulja prenizak. Odmah zaustavite vozilo i provjerite razinu ulja. Dodajte ulje ako je potrebno ili posjetite servis.

Baterija: Ako se upali lampica baterije, to znači da se baterija ne puni ispravno ili postoji problem s električnim sustavom. Posjetite servis što je prije moguće.

⚠️ Žute Lampice

ABS: Upaljena žuta lampica ABS-a (sustav protiv blokiranja kočnica) ukazuje na kvar u sustavu. Iako kočnice i dalje funkcioniraju, posjetite servis kako biste otklonili problem.

Airbag: Lampica airbaga ukazuje na problem s sigurnosnim sustavom. Posjetite servis kako biste provjerili sustav zaštite putnika.

Grijalice Svjećica: Upaljena žuta lampica grijalice svjećica ukazuje na problem s grijalicama svjećica. Posjetite servis kako biste zamijenili svjećice.

DTC (Diagnostic Trouble Code): Ova lampica ukazuje da postoji problem u sustavu motora ili emisija. Posjetite servis kako bi se očitali kodovi grešaka i utvrdio uzrok problema.



💡 Savjeti za Sigurnu Vožnju

Redovito provjeravajte tekućine i održavajte vozilo prema preporukama proizvođača.

Ako primijetite upaljenu lampicu, posjetite servis što je prije moguće kako biste otklonili problem.

Pratite upute iz korisničkog priručnika vozila u slučaju upaljenih lampica.



Nadam se da će vam ovaj vodič pomoći u razumijevanju upozoravajućih lampica na vašem vozilu. Važno je brinuti se o vozilu kako biste osigurali sigurnu i bezbrižnu vožnju. Sretan i siguran put! 🚗🛣️