HEKLANJE

Uobičajene pogreške s kreditnom karticom – prvih deset

TEMU APP 100 E KUPON

Bez posebnog redoslijeda, sljedeće se smatra 10 najčešćih pogrešaka s kreditnom karticom:

1. Podnošenje zahtjeva za karticu i limit koji si ne možete priuštiti otplatiti



Većina ljudi ima vještine upravljanja lošim dugovima i oduševljeni su činjenicom da imaju ‘x’ količinu funti kao ograničenje. Rijetko razmišljaju o plaćanju karticom i “iskoristili su” karticu za nekoliko mjeseci. Zatim godinama pokušavaju otplatiti karticu!

2. Podnošenje zahtjeva za previše kartica

Budući da nismo zadovoljni time da imamo jednu kreditnu karticu koja je dosegla svoj limit, većina nas prihvaća priliku podnijeti zahtjev za novu karticu čim nam se ponudi. Onda, ništa ne naučivši iz dosadašnjeg iskustva, jurimo i kupujemo sve ono što nismo mogli jer smo morali štedjeti novac da otplatimo prvu karticu. Odjednom imamo dvostruko više problema!

3. Korištenje funkcije gotovinskog predujma

Barem za kupnje robe i usluga trebali bismo dobiti oko 50 dana beskamatnog kredita, ali s gotovinskim predujmom počinjemo plaćati kamate od 1. dana. Korištenje vaše kreditne kartice za pokrivanje vaših svakodnevnih potreba za gotovinom vrlo je skupa greška!

4. Plaćanje samo minimalne otplate

Tvrtke koje se bave izdavanjem kreditnih kartica vole nas i to im je sigurno najdraža od uobičajenih pogrešaka s kreditnom karticom, ali s tako visokim kamatama na kreditnim karticama, ako plaćate samo minimalnu mjesečnu otplatu, trebali biste znati da će vam trebati godine da vratite dug i vratit ćete dug višestruko u kamatama!



5. Maksimiziranje kartice

Još jedna uobičajena pogreška za koju je krivo pola zemlje je maksimiziranje kartice. Ako ste maksimalno potrošili svoju kreditnu karticu, to je siguran znak da živite iznad svojih mogućnosti, pa kakvu nadu imate da vratite dug bez radikalne promjene svojih vještina upravljanja dugom!

6. Zakašnjela plaćanja



Zakašnjela plaćanja podvrgavaju vas iznuđivačkim kamatama i određenim naknadama, što je vrlo profitabilno za kartičnu tvrtku i vrlo nesretna pogreška za vas!

7. Ne provjeravanje vaše izjave

Uobičajena pogreška kada počnemo osjećati pritisak tereta duga je da počnemo ignorirati činjenicu da dug uopće postoji. Ako se to dogodi, velike su šanse da će se naknade i naknade početi skupljati, a sljedeće što znate je da ne plaćate minimalne otplate. Odjednom ste predmet više naknada i naknada. I tako se ciklus nastavlja!



8. Dodavanje sekundarnog korisnika

Iako neki ovo možda neće smatrati pogreškom, ako svom računu kreditne kartice dodate sekundarnog korisnika, odjednom ste izgubili kontrolu nad potrošnjom na svojoj kartici – bez obzira tko je ta osoba. Sada se računi mogu gomilati na vašem računu bez vaše normalne kontrole, budući da njima upravlja treća strana (koju ovlastite). San tvrtke za kreditne kartice.

9. Korištenje kartice u inozemstvu

Za svaku kupnju u inozemstvu koju obavite mogli biste biti podložni naknadi i lošem tečaju. Dakle, čak i ako ste savršen korisnik kreditne kartice i plaćate svoj račun u cijelosti i na vrijeme, odjednom izdavatelj kartice zarađuje na vama!

10. Ne čitanje ugovora o kreditnoj kartici

U žurbi da dobijete kreditnu karticu niste pročitali odredbe i uvjete ugovora i stoga niste svjesni da ćete, ako postupite na određeni način ili učinite nešto što ne biste trebali, vjerojatno platiti za to. Ali pravi razlog zašto je ovo jedna od uobičajenih pogrešaka s kreditnom karticom koju izdavatelji rado vide jest taj što ako ne pročitate pažljivo ugovor, mogu vam naplatiti dodatne iznose koje ste možda mogli isključiti – poput kreditne kartice osiguranje (velika zarada za izdavatelje kartica!).

Kada ne koristiti kreditnu karticu

Kreditne kartice velika su pogodnost u našem svakodnevnom životu, omogućujući nam jednostavnu kupnju proizvoda putem interneta i telefonom te nas

Kako usporediti kreditne kartice

Kada kupujete kreditnu karticu, želite onu koja ima najbolje dostupne značajke i mogućnosti. Ako dobijete pogrešnu kreditnu karticu, mogli biste