HEKLANJE

Liječenje kože – metode za uklanjanje ožiljaka

TEMU APP 100 E KUPON

Ožiljci su problem svih ljudi koji žele izgledati mlado i pametno. Lice s ožiljcima uvijek nas muči i utječe na našu psihologiju. Razgovarajte s ljudima koji imaju ožiljke od akni po cijelom licu i shvatit ćete utjecaj ožiljaka na samopoštovanje i samopouzdanje.

Liječenje kože za ožiljke može slijediti mnoge postupke. To će ovisiti o dobi osobe, mjestu ožiljka i prirodi ožiljka. Ako je ožiljak površinski, može se tretirati mikrodermoabrazijom ili srednjim kemijskim pilingom, dok će dublji ožiljak trebati intenzivnije tretmane poput laserskog resurfacinga ili dubokog kemijskog pilinga. Zanimljivo je primijetiti da svi imamo različitu sklonost stvaranju ožiljaka. Neki od nas stvaraju dublje ožiljke u usporedbi s drugima koji stvaraju blage ožiljke zbog slične ozljede.



Ako se ožiljak miješa s borama, to je manji problem. Ali ako je vidljivo na obrazu, treba ga liječiti. Dostupne su mnoge metode za obnovu površine kože. Sve metode daju različite rezultate. Troškovi će biti drugačiji, kao i postoperativno vrijeme oporavka. Stoga morate razgovarati sa svojim liječnikom o svojim ožiljcima i liječenju. Kemijski piling, dermoabrazija, mikrodermoabrazija, lasersko resurfacing, kirurška ekscizija, neke su od tehnika koje se koriste za liječenje ožiljaka. Ne morate imati ožiljke. Posavjetujte se sa svojim liječnikom i liječite se.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.

Kad žena štedi na sebi

Kada žena štedi na sebi i guši svoje želje – tko ima koristi? Nitko. Pogledajte kakav je lukav lanac. što