HEKLANJE

Luk, češnjak, med, kefir … Ne propustite ove hranjive sastojke za jak imunitet

TEMU APP 100 E KUPON

Ističući da je zima sezona na koju treba biti oprezan u pogledu općeg zdravlja tijela, evo informacije o hrani koja će održavati tijelo otpornim u uvjetima pandemije u kombinaciji sa zimskom hladnoćom.
Hrana koju zbog jakog imuniteta ne smijete propustiti sa svog stola …
Voće kao šipak, jabuke, naranče, mandarine i grejp u svakom su slučaju neizostavna hrana zimi. Šipak posebno jača naš imunološki sustav, antioksidans je i prijatan za srce.
Jabuka; Daje snagu tijelu s vitaminima A, B6, C, E, K i prijatan je za probavu. Agrumi poput naranče, mandarina i grejpa sadrže puno vitamina C i jačaju naš imunitet.
Celer, jedno od zdravog zimskog povrća, prijatan je za srce i ima koristi u čišćenju jetre. Bogata vitaminom A i beta karotenom, mrkva pomaže u uklanjanju toksina iz tijela i borbi protiv mikroba.
Špinat, koji je bogat izvor željeza, jedna je od namirnica koje blagotvorno djeluju na mišiće i živčani sustav vitaminima i mineralima koje sadrži, a preporučuje se obilna konzumacija.
Omega-3 čuva vodene proizvode
Konzumacija prosječno tri porcije mesa tjedno korisna je za zdravlje. Iako ne postoje zabrane lova, sezonsku i uzgojnu ribu možemo jesti dvanaest mjeseci.
Meso je izvor hrane bogat proteinima. Morski plodovi posebno obiluju omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, koje su kardiovaskularne, kao i proteinima.
Luk, češnjak, med i kefir
Luk i češnjak snažni su antioksidanti. Ovu hranu, koja se u narodu naziva prirodnim antibiotikom, treba što više konzumirati.
Jogurt i kefir bogati su probioticima, koji jačaju naš imunitet i korisni su za crijeva i kosti.
Med sadrži obilje minerala i vitamina B skupine. Ima antibakterijska svojstva i štiti naše tijelo od mnogih bolesti. Osim ove hrane, ne treba zaboraviti ni mahunarke, koje su dobar izvor energije.
Tijekom zimskih mjeseci potrebno je što više se kloniti masne i slatke hrane. Treba voditi računa o sezonskim povrćem i mahunarkama, a za voćem za šećerom, koji su prirodni izvori šećera.

Ideje za uređenje dvorišta

Bez obzira gdje živite, nema ništa bolje od opuštanja na otvorenom u toploj ljetnoj noći gledajući kako vaše ideje za

Jeste li spremni za Aziju?

.asia je novi naziv domene najviše razine za panazijsku i azijsko-pacifičku regiju. Prijave koje se temelje na pravima trgovačkih marki