HEKLANJE

Marketing članaka: Plaćanje za vaš naporan rad

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste poput mene i pišete članke za život, onda znate da morate biti plaćeni za sav svoj trud. Plaćanje može doći od kupaca koji su vas angažirali da pišete, putem oglašavanja s plaćanjem po kliku ili putem bannera ili tekstualnih oglasa koje postavljate na svoju stranicu pored svojih članaka. Bez obzira na vaš pristup, potrebno je imati dosljedan i metodičan plan kako biste zaradili za život od svog napornog rada. Nastavite čitati za neke korisne savjete koji će vam pomoći da preživite u ovom vrlo konkurentnom poslu.

Pošaljite slobodno. Velik dio radova objavljenih na internetu pod mojim imenom slobodno se dijeli. Ne dobivam plaću za ono što pišem. Gledam na marketing članaka kao na zajedničko partnerstvo između mene i imenika članaka. Oni dobivaju moje članke za redistribuciju, a ja dobivam zdrave povratne veze na svoju stranicu. Osim toga, imenik članaka može zaraditi na oglasima koji se prikazuju pored mojih članaka, kao što su Google AdSense ili Yahoo! Objavljivanje mrežnih oglasa. Nadalje, svoje ime čujemo i potencijalne kupce mogu uputiti na imenike članaka kako bih im pokazao koliko sam plodan pisac.



Pošaljite zajedno. Neki od članaka koje sam objavio na internetu namijenjeni su klijentima. Imaju moje ime na sebi jer je moje ime vidljivije od njihovog imena. Pišem kao “pisac koji doprinosi”, ali sam slobodnjak, a ne poslodavac. Ja sam plaćen za svoj rad, a oni dobiju neke pristojne veze.

Pišite ghostwriting. Ogroman broj članaka koje pišem pisani su ghostwriting. U 2005. poslao sam 450 članaka u imenike članaka, ali još oko 1200 otišlo je izravno mojim klijentima. Kada članke šaljem zajedno, zadržavam pravo da moje ime bude na člancima. Kad pišem duhovito, moji kupci dobivaju ono što napišem i zadržavaju puna prava na članke. Pogodi tko me više plaća? Dovedite ih!

Naplatite odmah. Možete pisati kao ludi za klijente koji plaćaju, ali svejedno završite bez novca. Kako? Ne naplaćujući odmah klijentima. Bez obzira koristite li izravnu naplatu, Paypal ili “agenta” kao što je Guru, bez novca ste sve dok se ne plati prva faktura. Smislite i plan kako što prije dobiti svoj novac. Ne želite čekati tjednima osim ako se ne volite baviti kreditiranjem!

Nastavite s marketingom. Imam vremena zauzeta, a imam spora vremena. Tijekom sporih vremena, uhvatim se svoje papirologije i pišem. Tijekom sporih vremena šaljem mnoge članke u imenike članaka kako bih zadržao svoje ime tamo. Redovita slanja me drže “u prvom planu” i pomažu u izgradnji SEO-a za moju stranicu. Da, imam vlastitu web stranicu na www.thearticlewriter.com gdje je predstavljena većina mojih najboljih radova. Ne svaki članak, ali oni članci na koje imam puna prava i oni koje želim da moji kupci pogledaju kada pregledavaju moj portfelj.

Znaci to je to. Pet jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da zarađujete za život od marketinga članaka. Ako ste dobri u tome, pristojno ćete zarađivati za život pišući za druge. Sumnjam da ćete se obogatiti osim ako marketing članaka ne postane odskočna daska za nešto drugo — kao što je pisanje vlastite serije knjiga u stilu Harryja Pottera!