HEKLANJE

Česta pitanja o izbjeljivanju zubi

TEMU APP 100 E KUPON

->Što je izbjeljivanje zuba?

Izbjeljivanje zuba, koje se naziva i izbjeljivanje, je proces posvjetljivanja i uklanjanja mrlja sa zuba. Ovaj proces izbjeljuje caklinu i dentin, glavnu masu zuba, i posvjetljuje obojene zube.



-> Koje su različite metode izbjeljivanja zubi?

Neke od mogućnosti izbjeljivanja zubi su sustavi za izbjeljivanje bez recepta; proizvodi koje stomatolog izdaje kod kuće, laserska metoda izbjeljivanja zuba; Loaded Tray Metoda izbjeljivanja zubi i metode izbjeljivanja u ordinaciji.

-> Jesu li učinci izbjeljivanja trajni?

Učinci izbjeljivanja nikada nisu trajni.

-> Kako djeluju setovi za izbjeljivanje zubi?

Kemikalija peroksid glavni je sastojak svakog proizvoda za izbjeljivanje koji izbjeljuje zubnu caklinu. Oko 10% karbamid peroksida prisutno je u proizvodima koje izdaju stomatolozi, dok je 15 do 35 posto vodikovog peroksida prisutno u proizvodima za izbjeljivanje zubi koji se profesionalno primjenjuju. Kada se ti proizvodi koriste s laserom, ubrzava se proces izbjeljivanja.

-> Kome se ne preporučuje izbjeljivanje zubi?



Izbjeljivanje zubi se ne preporučuje djeci mlađoj od 16 godina te dojiljama i trudnicama. Nadalje, osobe s bolestima desni, istrošenom caklinom, karijesom i izloženim korijenima ne bi se trebale podvrgavati nikakvom postupku izbjeljivanja zuba.

->Koliko traje metoda izbjeljivanja zuba?

Zahvati u ordinaciji zahtijevaju dva ili više posjeta stomatologu, a svaki posjet traje od trideset minuta do jednog sata. Dok proizvodima koji se kupuju kod kuće kupljenim kod stomatologa ili u medicinskoj trgovini i proizvodima koji se kupuju bez recepta potrebno je nekoliko sati do četiri tjedna da pokažu rezultat.



-> Koje su nuspojave izbjeljivanja zuba?

Neki osjećaju privremenu nelagodu, poput osjetljivosti desni ili zuba. Ali ti simptomi nestaju unutar 1 do 3 dana nakon završetka liječenja.

-> Koliko koštaju različite metode izbjeljivanja zuba?



Naknade se razlikuju ovisno o lokaciji, vrsti tretmana i korištenom proizvodu. Ali laserski ili energetski tretman izbjeljivanja uvijek je skuplji od profesionalnog izbjeljivanja i izbjeljivanja kod kuće.

-> Kako njegovati zube nakon što su izbijeljeni?

Treba izbaciti onu hranu i pića koja ostavljaju mrlje na zubima i istovremeno prestati pušiti. Trebao bi dva puta dnevno prati zube pastom s fluorom i barem jednom godišnje posjetiti zubara.

10 zlatnih savjeta za zdrav odnos!

“Znanstvena istraživanja uvijek otkrivaju isti rezultat; zdrav odnos pozitivno doprinosi mnogim područjima našega života, posebno našem fizičkom i psihološkom zdravlju.

AOL odustaje od duha

Tvrtka koja je dominirala upotrebom dial-up interneta hvata se ukoštac s budućnošću. Kako se upotreba širokopojasnog interneta dramatično povećava, AOL