HEKLANJE

Maslinovo ulje odlično rješenje za njegu kose i kože

TEMU APP 100 E KUPON

Maslinovo ulje ima široku primjenu u vašim salatama, ali i mnogim drugim stvarima. Jedna je od najzdravijih komponenti za bolji okus vaše hrane. Ovo ulje dolazi izravno iz Mediterana i postalo je toliko poznato da se koristi na svim kontinentima. Omiljen je među svim zdravstveno osviještenim ljudima. Zbog golemog broja dobrobiti, svrstan je u sam vrh nutricionista. Naširoko se koristi u sapunima što ga čini blagim i vrlo ugodnim za kožu. Također pomaže hidratizirati vaše tijelo upotrebom ovog ulja u sapunu.

Domaći recepti



Želite li imati glatke i fine nokte maslinovo ulje je najbolje rješenje. Držite nokte u šalici maslinovog ulja 30 minuta i postignite najbolje rezultate.

Maslinovo ulje obilno nanesite na ruke. Kako biste izbjegli širenje na drugim mjestima, nosite pamučne rukavice. Ova metoda vam pomaže da dobijete glatku i mekšu kožu.

Maslinovo ulje je najbolje rješenje za ispucale usne. Čini čuda s vašim usnama.

Da biste imali lijepu, sjajnu, sjajnu, svilenkastu kosu bez peruti, maslinovo ulje je najbolji izbor. Možete nanijeti dobru količinu ulja na kosu i pokriti je kapom za tuširanje na 30 minuta, a kasnije je isprati šamponom.

Odlično je hidratantno rješenje koje vašu kožu čini mekšom i glatkom.

Kako biste sebi napravili zanimljivo rješenje za kupanje, dodajte 3-4 žlice maslinovog ulja s nekoliko kapi eteričnog ulja.

Izvrsnu noćnu kremu možete napraviti od 1/2 šalice maslinovog ulja, 1/4 šalice octa i 1/4 šalice vode. To pomaže posvijetliti vašu kožu, ubiti bakterije i učiniti vašu kožu glatkom i čistom.



Može djelovati kao krema za čišćenje ako imate suhu kožu.

Nanesite maslinovo ulje, a zatim istrljajte dobrom količinom šećera. Kasnije obrišite šećer s lica mokrom i toplom krpom. Jedan od najlakših načina za njegu lica.

Omekšajte svoja stopala nanošenjem maslinovog ulja na stopala.



U posudi pomiješajte 1 jaje, 1 žličicu meda, 1/2 žličice maslinovog ulja i nekoliko kapi ružine vodice. Koristite ovo kao masku za suhu kožu. Nakon nanošenja držite ga neko vrijeme, kasnije isperite toplom vodom. Utapkajte ga na suho.

Napravite pastu tako da pomiješate malo pasiranih marelica i toplo maslinovo ulje. Nanesite ovu pastu na cijelo lice i ostavite 10 minuta. Isperite vodom.

Upozorenje: Čitatelj ovog članka trebao bi se pridržavati svih mjera opreza dok slijedi upute o receptima iz ovog članka. Izbjegavajte korištenje bilo kojeg od ovih proizvoda ako ste alergični na njih. Odgovornost leži na čitatelju, a ne na stranici ili piscu.