HEKLANJE

Meke kontaktne leće: što trebate znati o njima

TEMU APP 100 E KUPON

Meke kontaktne leće izrađene su od fleksibilne plastike koja se naziva hidrofilna. Kada se koriste meke kontaktne leće, one upijaju vodu u očima (stoga se nazivaju hidrofilnim) te postaju savitljive i meke. Priroda meke kontaktne leće omogućuje savršeno pristajanje na oči. Meke kontaktne leće su popularne jer se koriste u korekciji vida i svojstvu da se bez problema ugodno konturiraju gotovo svim očnim jabučicama, zahvaljujući pravilnom pristajanju mekih kontaktnih leća i jer ne iskaču poput krutih leća .

Meke kontaktne leće nude širok raspon rješenja za stanja poput kratkovidnosti ili dalekovidnosti, bifokalnih problema s vidom i leća u boji. Danas je dostupna specijalizirana vrsta mekih kontaktnih leća za preoblikovanje rožnice tijekom noćnog nošenja. To omogućuje korisniku da dobije jasan vid čak i bez nošenja kontaktnih leća tijekom dana. Glavni nedostatak je što nije trajno rješenje i mora se nositi svake večeri za dobar vid sljedeći dan. Meke kontaktne leće štite oči od naslaga proteina ili lipida te rasta bakterija ili gljivica.



Meke leće dobro se lijepe na očnu jabučicu, pa su šanse da čestice prašine uđu u oko i izazovu iritaciju minimalizirane. Budući da su meke kontaktne leće izrađene od posebne vrste materijala koji nije samo gladak, već također ima sposobnost vrlo dobrog zadržavanja vlage, čime površina kontaktne leće ostaje vlažna, abrazija oka je izbjegnuta. Meke kontaktne leće su propusnije i omogućuju slobodan protok kisika. Održavanje očiju oksigeniranim vodi do zdravog oka, budući da im je potrebna dobra količina kisika.

Meke kontaktne leće zahtijevaju više njege kako bi se pravilno održavale. Dobro je odabrati meke kontaktne leće za jednokratnu upotrebu ako si ih osoba može priuštiti jer su malo skuplje. Ako nije za jednokratnu upotrebu, potrebno ju je očistiti i pohraniti u otopinu. Treba paziti da se ne osuše. Ako se ne čisti pravilno, može izazvati iritaciju očiju i infekcije.

Registracija domena

Domena je jedinstveno ime koje označava određenu web stranicu. Sastoji se od najmanje dvije riječi koje su odvojene točkom. Za