HEKLANJE

Kreditne kartice – zašto su tako popularne?

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice porasle su u popularnosti tijekom posljednjeg desetljeća. Dok su nekada bili rezervat vrlo bogatih ili vrlo zaduženih, sada su dostupni praktički svima koji ih žele. Postalo ih je lakše uhvatiti u ruke. Također postoji veliki izbor za svakoga tko želi kreditnu karticu.

Različite vrste kreditnih kartica



Postoje ekskluzivne kartice koje svojim vlasnicima nude veliki niz pogodnosti u zamjenu za naknadu. Ali postoje i kartice koje ne nose pretplatu, daju nula posto na prijenos stanja, a ponekad i na kupnje za određeno razdoblje i nakon toga nude prilično konkurentne cijene.

Sve veća potražnja

Industrija kreditnih kartica doživjela je veliku konkurenciju posljednjih godina. Ne samo da je velik broj novih igrača ušao na tržište, nego s rastom kartica za trgovine i debitnih kartica, tradicionalni pružatelji kreditnih kartica morali su znatno poboljšati uvjete poslovanja s kupcima. To znači da kupci imaju više izbora i bolje ponude nego ikad prije, a to također potiče potražnju za više kreditnih kartica.

Putovanja u inozemstvo

Kreditne kartice postaju sve popularnije za ljude koji često putuju u inozemstvo. Umjesto da sa sobom nose putničke čekove ili gomilu valuta, oni jednostavno uzimaju kreditnu karticu. Ovo se može koristiti za plaćanje gotovo bilo gdje u svijetu, a čak i kada to postane teško, još uvijek možete koristiti svoju kreditnu karticu u lokalnom bankomatu za podizanje gotovine u bilo kojoj valuti koja vam je potrebna. Naravno da će kreditne kartice naplaćivati naknadu za sve to, ali sve više, kako te naknade postaju konkurentnije, korisnici odlučuju da su naknade vrijedne pogodnosti i pouzdanosti koje nude dok su u inozemstvu. Također su vrlo sigurni i mogu se brzo i jednostavno otkazati u slučaju gubitka ili krađe.

Online kupovina

Kupnja putem interneta još je jedan razlog rasta popularnosti kreditnih kartica i jedna od glavnih prednosti za mlađe kupce koji sve više robe i usluga kupuju putem interneta. Od letova, do rezervacija najma automobila, do knjiga i CD-a, kupcima bi bilo sve teže ostvariti takve svrhe da nemaju kreditnu karticu.



Potrošački dug

Sve te prednosti su ono što dovodi do fenomenalnog rasta popularnosti kreditnih kartica, ali to dovodi i do ozbiljnog problema duga. Gospodarstvo je u teškoj situaciji uglavnom zbog dugova potrošača, a s mamcem kredita koji je svima na dohvat ruke, čini se da će se problem povećati. Samo velika promjena u stavu potrošača mogla bi promijeniti ovaj problem bez intervencije vlade. Bank of England zapravo, u vrijeme pisanja ovog teksta, razmišlja o još jednom povećanju osnovne kamatne stope u pokušaju da obuzda daljnju potrošnju.

Stoga bi svatko tko razmišlja o uzimanju nove kreditne kartice trebao pažljivo provjeriti uvjete i doznati može li si to priuštiti ili ne.



Možete slobodno ponovno tiskati ovaj članak sve dok biografija autora i linkovi uživo ostanu netaknuti.

Zahvati estetske stomatologije

Estetska stomatologija danas može oblikovati, posvijetliti, zasjeniti, poravnati i nadomjestiti zube izvanrednim materijalima i tehnikama. Kada je vaš osmijeh zdrav

Internet Zarada sa ClickBank

Internet zarada sa jednom sigurnom online trgovinom kao što je ClickBank će vam se možda činiti kompliciranom ako ste početnik ali