HEKLANJE

Mitovi o kosi o Sedu frizurama

TEMU APP 100 E KUPON

Sve na svijetu ima svoje mitove, nešto za što se vjeruje da je istina, a potpuno je nestvarno. Kosa i frizura nisu izuzetak. Opće je poznato da postoji nešto što ne možemo razumjeti o rastu kose i prirodi, a kada ne možemo pronaći istinu, dodajemo fikciju.

U svijetu Sedu frizura također postoje određeni mitovi. Bavili su se kosom općenito, ravnanjem i oblikovanjem kose, peglama i sušilima za kosu. Za prosječnog građanina, Sedu frizura je sama po sebi veliki mit.



Ovo su otkriveni najpopularniji mitovi o kosi o Sedu frizurama.

Mit o kosi br. 1: Sedu frizura je duga ravna i plava

Pa, ovaj mit o kosi izrastao je iz holivudskih stereotipa. I iako treba priznati da većina slavnih nosi plavu dugu frizuru, prava Sedu frizura može biti bilo koje dužine i bilo koje boje. Jedina istina o ovom stereotipu je iskrenost. Izvorno se smatralo da je Sedu frizura ravna, ali danas su prihvatljivi neki donji kovrči i preklopi, kao i seksi valovi.

Dakle, uživajte u svojoj boji kose boje lješnjaka, crnoj, crvenoj ili kestenjastoj zajedno s kratkom ili srednjom kosom. Svaka frizura koja je ravna može biti Sedu.

Mit o kosi #2: Sedu frizura može se postići samo sa Sedu peglom za kosu

Da bismo odgovorili na ovo pitanje, trebali bismo se pozvati na podrijetlo svijeta Sedu. U početku je izraz ‘Sedu’ izmislila tvrtka Sedu Beauty. To je skraćeni oblik riječi “zavodljiv”. Ova tvrtka iznijela je pitanja o Sedu ljepoti, Sedu stilu i frizuri, Sedu imidžu i tako dalje… u javnost.

Danas se, međutim, ovaj izraz koristi kada se govori o određenim vrstama stila i frizure bez ikakvog obzira na način na koji se takav stil ili frizura stvara.



Zato je odgovor jednostavan: Sedu frizuru možete napraviti svim dostupnim alatima. No, najbolji rezultati postižu se, naravno, korištenjem roditeljskog pribora, odnosno – Sedu pegle za kosu.

Mit o kosi #3: Stalna primjena alata za ravnanje kose oštećuje kosu

Oštećenje kose jedan je od najozbiljnijih problema s kojima se ljudi susreću kada se bave raznim frizurama. Konstantno bojanje, kemijska obrada i drugi utjecaji na kosu dovode do stanjivanja kose, gubitka elastičnosti i sjaja.



Ali postoje dva načina ravnanja kose: kemijski i toplinski. Razlikuju se po rezultatima i utjecaju na kosu. Suvremenim tehnologijama primjena topline postaje sve sigurnija i za kosu i za vlasište, dok kemijski tretman ostaje i dalje kemijski.

Ono što treba jasno reći jest da je kemijska primjena na bilo koji način štetna, dok toplinska obrada može oštetiti kosu samo ako se pegla koristi pogrešno i bez mjera opreza.

Dakle, nemojte se bojati koristiti peglu za kosu, ali prvo pročitajte upute.



Mit o kosi #4: Feniranje čini kosu zapetljanom

Sedu frizura zahtijeva stalno sušenje fenom. Uvijek nam nedostaje vremena da kosu ostavimo suhom na zraku. Zato su problemi sa feniranjem presudni za Sedu oblikovanje kose.

Feniranje je proces koji ne zahtijeva određene vještine. Uključite sušilo za kosu, prinesete ga kosi i ono ju osuši. Ali postoji nekoliko stvari koje mogu poći po zlu tijekom sušenja:

1. Sušilo možete približiti kosi. Preporučena udaljenost je 1 stopa.

2. Možete koristiti postavku koja je prevruća. To može previše isušiti vaše vlasište, iako nije primijećeno ozbiljno oštećenje kose.

3. Ne možete koristiti regenerator. Sam regenerator napravljen je da olakša raščešljavanje i oblikovanje. Dakle, kada ne regenerirate kosu, svjesno se odlučujete na borbu s nekontroliranim dlačicama.

Suština je sljedeća: provjerite radite li sve kako treba, prije nego što tvrdite da je neki proizvod štetan.

Mit o kosi br. 5: Pegla za kosu Sedu cijepa vašu kosu

lažno. Bilo koja toplina primijenjena na kosu, osobito pegla, zaglađuje kosu. Pomaže pri lijepljenju ljuskica svake vlasi. Ispucali vrhovi nastaju zbog pretjeranog sušenja, pretjeranog bojanja ili pretjeranog tretiranja kose.

Obično je nemoguće izliječiti ispucale vrhove, pa ih treba podrezati. Preporučeno vremensko razdoblje za podrezivanje je šest tjedana.

Kao što vidite i sami, mitovi o kosi su samo mitovi o kosi, a istina je uvijek zanimljivija, odnosno kompliciranija. Sedu frizure stvorile su mnoge tračeve i bajke zbog svog svježeg izgleda i zaista zavodljive prirode uz jednostavnost izrade.

Međutim, mnogi ljudi, uključujući slavne osobe, uživaju u Sedu frizurama bez obzira na mitološku pozadinu pojma Sedu frizura.

Samo da budem

Kad sam bila mala, 8. mart je bio čvrsto povezan s danom moje majke i baka. Profesionalni praznik, poput Dana