HEKLANJE

Samo da budem

TEMU APP 100 E KUPON

Kad sam bila mala, 8. mart je bio čvrsto povezan s danom moje majke i baka. Profesionalni praznik, poput Dana učitelja ili nečeg sličnog. Iako su nam i dječaci nekako čestitali u školi, ali nekako ne stvarno. I jednog je dana učitelj rekao: “Ovo nije vaš praznik, još niste ništa učinili za ovo!” I shvatila sam – sigurno je to samo dan majki i baka. I učitelji koji su to „nešto“ već učinili.
Ne, ova epizoda nije promijenila moj svjetonazor. Pojačao je ono što je već postojalo. Samo biti nije dovoljno. Da biste bili voljeni, darovali vam cvijeće, pažnju i tako dalje, prvo morate učiniti nešto posebno. Da bi postigao podvig. Ili postati poznat. Ili nešto drugo – posebno i značajno za napraviti. A ne drugačije.
Znam da to nisam bio samo ja. I danas mnoge već odrasle tete pokušavaju shvatiti da tako posebnu stvar treba učiniti kako bi ih se već voljelo i obdarilo brigom. Još uvijek pokušavaju nekako zaraditi ljubav, koristeći različite metode. Netko lovi vanjsku ljepotu, tako da je sve savršeno, a ne drugačije. Netko postane idealna domaćica, tako da slava njenih pita po cijelom susjedstvu. Netko rađa mnogo djece i daje im se – majka-heroina! Netko gradi karijeru tako da svi oko njih dahću. Ali svejedno, glavni cilj nije postignut. Takve ljubavi nema.
Djevojke. Da bi se voljelo, dobivalo brigu i pažnju, dovoljno je samo biti. Budite spremni to prihvatiti. I iskreno vjerujte da to zaslužujete. Čak i ako imate bore, iskrivljen nos, vrećice ispod očiju, koščata koljena, prekomjernu težinu, akne, nemate visoko obrazovanje, nemate posao ili neki poseban položaj. Čak i ako kod kuće imate nered, a pite gore. Čak i ako ne znate kako vezeti križem i nulom. Čak i ako već imate koliko godina.
Dopustite si u ovom životu da ne činite ništa slično, posebno i izvanredno! Pa, to jest, možete to učiniti ako stvarno želite i to vas nadahnjuje. Ali ako ne želite, ako vam se čini da sve nije dovoljno izvanredno – nemojte! Samo budi. I radite što želite, gdje god želite.
Kao lijepa trešnja. Ništa otmjeno ili posebno, samo drvo. Ali prvo – zadivljujuće cvijeće koje ispunjava prostor svojom aromom. A onda – divne trešnje. Ni izvanredno, ni grandiozno. Ali tako važno i ukusno. Za sve koji ih jedu.
Da, dovoljno je da žena samo bude. Ali biti – ovdje i sada, u trenutku, u kontaktu, u harmoniji. Tada ona – nekako isto drvo i ljepota oka godi, i plodovi njezina umnog rada u korist drugih. Samo budi! To je dovoljno! I kako biste se osjećali “u redu” i kako biste si dopustili primanje ljubavi.
Ljubav! Ne zaboravite voljeti i sebe! Vaša sposobnost ljubavi je najistaknutija stvar na ovom svijetu!
Olga Valyaeva

Izbjegavanje zamki uvjeravanja (1. dio)

“Lingvistika je nedvojbeno najžešće osporavana imovina u akademskom području. Natopljena je krvlju pjesnika, teologa, filozofa, filologa, psihologa, biologa, antropologa i

Jeftino web hosting za osobno

Pokušajte osobno sazrijeti ustajale kupce o kojima sanjate ako su mirni s isprepletenim hotelijerskim uslugama. Ako ne možete pronaći nikoga