HEKLANJE

Muka mi je: što učiniti?

Što učiniti s bolešću. Poznato je da izvan sezone, kao i naglo zahlađenje, često pridonosi pogoršanju kroničnih bolesti. Možda ste prehlađeni i sada ležite kod kuće ili sjedite na poslu, pogrbljeni od bolova, računajući sate prije povratka kući. S vremena na vrijeme svima se dogode nevolje. U tome nema ništa loše.
Prvo što treba učiniti je smiriti um i shvatiti da je sve u redu. Zaslužujete bolji tretman. Razmazite se, nemojte sada raditi ozbiljne stvari, idite u susret svom tijelu. Slijedite svoje želje. Želite li ležati na kauču i ne raditi ništa? Učini tako. Ne budi kriv što si lijen. Ako je razina energije smanjena zbog bolesti, u tom je razdoblju bolje samo se odmoriti i oporaviti. Bolesnoj osobi treba mir. Ne treba je uznemiravati.
Ostalo . Ne treba pokušavati raditi na silu. Nitko neće umrijeti na poslu bez tebe. Svijet se neće srušiti. Vaša tvrtka neće bankrotirati. Imate pravo potrošiti neko vrijeme na svoje zdravlje. U krajnjem slučaju, zamijenit će vas kolega. Odgodite posao dok se ponovno ne osjećate dobro. Mislite na sebe. Zdravlje je najveći dar. Ali ljudi to često počnu cijeniti tek kad izgube.
Treće . Potražite liječenje! Samo ne samoliječenje, već liječenje stručnjaka. Shvatite ovo ozbiljno. Nitko vas ne poziva da trčite u kliniku na prvi znak prehlade. Ali morate imati osobu koja vas promatra, osobnog liječnika ili barem odraslog odgovornog člana obitelji. Ako se samo osjećate loše, ako je moguće, idite u krevet i spavajte. Sada vam je prijeko potreban odmor.
Četvrto . Podržite se nakon oporavka. To znači da se postepeno i glatko odlazite na nastavu, pokušajte se pridržavati svakodnevne rutine, više se odmarajte, nemojte previše raditi tijelo. Moguće je da biste neko vrijeme nakon bolesti ipak trebali paziti da ne plivate u otvorenoj vodi, odijevajte se toplije.
Peto . Priuštite si kraj! Ako se bolesti ne izliječe, postaju još opasnije od neliječenih bolesti. To je zato što se ponavljanje bolesti obično događa iznenada i zahtijeva puno napora od osobe, uz to što su i bolnije za nju same.
Šesti. Ako ste i dalje ozbiljno bolesni, pravovremeno se obratite liječniku kako biste pružili kvalitetne medicinske usluge. Idite u krevet – tako će bolest brže proći. Dopustite si da se razbolite – tako će vas bolest brže osloboditi zagrljaja. Pokušajte u tom razdoblju ne raditi ništa ozbiljno. Opustite se i steknite snagu. Zapamtite da je pokušaj rada u krevetu zadnja stvar. Dakle, oduzimate tijelu dragocjenu energiju koja bi u ovom slučaju trebala biti usmjerena na oporavak. Iznimke su samo oni slučajevi kada ste kreativna osoba i vaša aktivnost zahtijeva izražavanje. Kad želite raditi – radite, na primjer, napišite priču i iznenada ste došli na sjajnu ideju. Ali u ovom slučaju, nemojte pretjerivati, ne zaboravite da tijekom bolesti postajemo manje zaštićeni, oslabljeni i možemo se ozlijediti,
Sedmo . Pokušajte slijediti sve upute liječnika. Njegov savjet ne treba zanemariti. Možda mislite da su tablete koje je preporučio vaš susjed sa stubišta učinkovitije. Ne smijete uopće uzimati nikakve tablete. U svakom slučaju, vjerujte profesionalcu. Kao što je rekao jedan mudar čovjek, svatko bi trebao raditi svoj posao. I bio je u pravu. Ne trudi se biti savršen u svemu. Nemoguće je.
Zdravlje je naše sve. Molim te, upamti ovo i čuvaj se! Sretno i uspjeh.