HEKLANJE

Nagradne kreditne kartice – jesu li doista dobra ponuda?

TEMU APP 100 E KUPON

Nagrade su posvuda! Benzinske postaje… trgovine mješovitom robom… ljekarne… hotelski lanci… Svi oni tvrde da vas nagrađuju za kupovinu koju obavite. Isto tako, kartične tvrtke imaju vlastite programe nagrađivanja kreditnih kartica. Jednostavno rečeno, što više potrošite, to više nagrada dobivate s nagradne kreditne kartice. Zvuči kao slatka ponuda, zar ne?

Faktor zabave u programima nagrađivanja



Osim ako niste pametan kupac nagrađivanja kreditnom karticom koji je napravio svoju domaću zadaću, tada biste se mogli opet osjećati kao dijete ili još gore, kao budala. Sjetite se bacanja četvrtine za četvrtinom u stroj pokušavajući dobiti tu slatku malu plišanu životinju samo da biste završili s malim plastičnim prstenom i praznim džepovima. Da ste imali sreće, možda ste ipak dobili tu neodoljivu igračku, ali vjerojatno vas je koštala mnogo više nego što je stvarno vrijedila. S igrama, pretpostavljam da je ideja “zabavna”, a ako budete nagrađeni, to je još bolje. Ali s nagradnim kreditnim karticama, je li “faktor zabave” vrijedan vašeg teško zarađenog novca? Pročitajte više kako biste saznali kako zadržati zabavu u nagradama.

Izbjegavajte visoke godišnje kamatne stope

Kartice s nagradama često imaju više kamatne stope od uobičajenih kartica. Za one koji vole otplaćivati svoja dugovanja svaki mjesec, nagradne kreditne kartice mogle bi biti prava stvar za vas. Ako ne otplatite svoja dugovanja, možda ćete otkriti da više stope nisu vrijedne nagrade. Morat ćete malo izračunati kako biste pronašli najbolju ponudu.

Izbjegnite godišnje naknade

Poput visokih APR-ova, nagradna kreditna kartica može zahtijevati da platite godišnje naknade čak do 40 USD. Nakon što platite godišnju naknadu, nagrade možda neće biti dovoljne da opravdaju dobivanje kartice. Razmotrite vrijednost nagrade u odnosu na iznos potrošen na godišnje naknade i kamate.

Cash In On Cash Back

Neke nagradne kreditne kartice nude povrat gotovine za vaše kupnje. Na primjer, možete zaraditi 1% na sve kupnje. Ako potrošite 5000 dolara, dobit ćete 50 dolara natrag. Ova vrsta nagradne kreditne kartice temelji povrat zarađenog novca na iznosu kupnji koje obavite, a može postojati maksimalno ograničenje koje možete tražiti. Kada procjenjujete ove ponude, svakako pročitajte sitna slova.



Skupite i iskoristite bodove

Većina bodovnih sustava osmišljena je tako da vam da oko jedan bod po potrošenom novcu. Recimo da ste zaradili 1000 bodova koristeći svoju nagradnu kreditnu karticu. Možda ćete dobiti nagradu u vrijednosti od oko 10 USD, kao što je darovni bon trgovine ili kredit koji se može akumulirati i primijeniti na veću nagradu za dar. Ako nagradna kreditna kartica nudi manje, ima ograničenje broja bodova koje možete zaraditi ili bodovi mogu isteći prije nego što ih upotrijebite, možda ćete negdje drugdje pronaći bolju ponudu. Odvojite vrijeme za kupovinu!

Fly the Skies



Programi za česte putnike slični su sustavu bodovanja i nagradama za povrat novca. Možete dobiti jednu letačku milju (ili bod) za svaka 2 dolara koja potrošite koristeći svoju karticu. Većina kartica zahtijeva da generirate oko 25 000 bodova prije nego što ih možete iskoristiti za besplatnu zrakoplovnu kartu. Sve karte koje zahtijevaju da skupite više bodova možda neće biti vrijedne toga. Ako često putujete i možete imati koristi od ove vrste programa, usporedite nagradne kreditne kartice. Najbolje mjesto za to je online.

Postoje brojni programi nagrađivanja koji su dostupni pri korištenju nagradnih kreditnih kartica. Pojedinačne karte mogu imati specijalizirane programe koji su prilagođeni različitim skupinama, poput vlasnika malih tvrtki, studenata, putnika, „šopingholičara“ itd. Kao i u karnevalskim igrama, djevojčica će potrčati ravno na igre s nagradama za lutke, dok dječak htjet će igrati za lopte ili automobile. Isto vrijedi i za kupce kreditnim karticama. Ali čuvajte se neuspješnih darova! Uzmite si vremena da pročitate sitna slova i potražite najbolje nagradne kreditne kartice.

Vaša koža traži pažnju

Imali ste barijatrijsku operaciju mršavljenja i izgledate fantastično jer se osjećate zdravije, možete živjeti aktivnijim stilom života i nositi moderniju