HEKLANJE

Vaša koža traži pažnju

TEMU APP 100 E KUPON

Imali ste barijatrijsku operaciju mršavljenja i izgledate fantastično jer se osjećate zdravije, možete živjeti aktivnijim stilom života i nositi moderniju odjeću. Ali primjećujete da vam je koža tako suha! Ako ste prije imali problema s aknama ili masnom kožom, sretni ste što vam se koža pročistila i manje se masti. Ali za one koji su započeli s normalnom do suhom kožom, ova nova ekstra suha koža predstavlja mali problem, čak možda i nelagodu od svrbeža i perutanja.

Suha koža nakon operacije može postati problem za mnoge nakon što se podvrgnu operaciji. Neunošenje dovoljno tekućine vjerojatno je najveći krivac, ali ne i jedini odgovoran. Akne i masna koža često dolaze kao posljedica određene hrane; a budući da je barijatrijski pacijent u osnovi izbacio takvu hranu koja je masna, pržena i masna, akne ili masna koža nestaju. Ovo je sretna vijest za nekoga tko se godinama bori s aknama ili masnom kožom. Ali za one koji prije operacije spadaju u kategoriju normalne do suhe kože, povećana suhoća može biti iritirajuća.



Koža je najveći organ našeg tijela. To je dišni i funkcionalni pokrov našeg tijela koji drži naš kostur, mišiće i vitalne organe u jednom urednom sigurnom pakiranju. Naša se koža znoji, upija, osjeća osjećaje, a također štiti sve što je unutra. Važno je da brinemo o njemu kako bi nastavio funkcionirati najbolje za nas.

Losioni za ruke i tijelo najlakši su lijekovi koji nude širok raspon jednostavnih osnova do formula obogaćenih vitaminima. Mudro je eksperimentirati s malim probnim uzorcima ovih proizvoda kako biste saznali što najbolje umiruje probleme s vašom kožom. Isprva kupite najmanju moguću količinu kako u slučaju da se proizvod ne svidi vašoj koži, nije potrošeno toliko novca na nešto što više nećete koristiti. A kada pronađete onaj proizvod koji vam najviše odgovara, sjetite se gdje ste ga kupili kako biste mogli kupiti više – jer ćete kupiti više kada svakodnevno koristite svoj omiljeni losion za ruke ili tijelo. Losion za ruke koristit ćete nekoliko puta dnevno, vjerojatno svaki put nakon pranja ruku; pa ponesite malo losiona za ruke sa sobom u ručnu torbicu (muškarci… imajte ga u autu). Pranje ruku stvarno isušuje kožu jer su sapun i voda iz slavine oštri. Ruke su vam možda čiste, ali znaju postati toliko suhe da jedva možete podići jedan list papira!

Uz svakodnevno nanošenje losiona za ruke i tijelo, toplo preporučam korištenje soli za kupanje barem dva puta tjedno. Dobra kupka u soli za kupanje pružit će vašoj suhoj koži dodatni tretman koji joj je potreban. Soli za kupanje omekšavaju vodu iz slavine za kupanje dok koža upija mekoću soli… baš kao što odjeća upija omekšivač. Ako puno plivate u kloriranim bazenima, vaša će vam koža nakon dobrog kupanja u soli uistinu biti zahvalna. Soli za kupanje pružaju dugotrajan učinak i čine kožu osvježenom. Soli za kupanje dolaze u labavim kristalima ili u krutom obliku koji se otapaju u toploj vodi. Preferiram kristale jer vam to omogućuje da kontrolirate količinu koju želite koristiti po kupanju, bila ona velika ili mala. Obične Epsom soli su beznačajne, ako je to sve što želite, ili možete kupiti soli za kupanje koje su obojene i mirisne kako biste poboljšali svoje zadovoljstvo kupanja i ugođaj.

Ne zaboravite na usne! I oni pate od suhoće nakon operacije! Koristite dobar proizvod bogat vlagom. Za problematične usne kojima je hitno potrebna pomoć, isprobajte ljekoviti balzam za usne koji sadrži posebne ljekovite lijekove koji će odmah djelovati i zaustaviti pucanje i peckanje. Balzam za usne treba nositi tijekom svih godišnjih doba jer hladnoća, vrućina, vjetar i sunce nisu dobri prema nezaštićenim usnama.

Kada kupujete kreme za sunčanje za aktivnosti na otvorenom, odaberite proizvod koji vam nudi ne samo učinkovitu blokadu sunca, već nudi i hidratantne kreme.

Ako prije operacije nikada niste dojenčadili ili mazili kožu, to trebate početi činiti nakon operacije. Uvidjet ćete da doživljavate više “dirljivih” susreta nego ikad prije jer vas ljudi žele zagrliti u znak čestitke dok vam govore koliko su sretni zbog vas. Učinite to iskustvo “mekšim” za sve uključene dok natapate svoju kožu sjajnim proizvodima za kožu.

Njega kože nešto je što treba postati dio vaše svakodnevne rutine jednako kao i unos dovoljno tekućine nakon operacije. Ako to učinite, vaša će koža izgledati zdravije, blistavije, a vjerojatno ćete i izgubiti nekoliko godina na svom izgledu! Nastavite zadivljivati druge – ne samo svojim postignućima u mršavljenju, već i svojim općim zdravim izgledom. Sjetite se onih zagrljaja koji dolaze!



Tajne internetskih milijunaša

Internetski milijunaši ne stječu svoje bogatstvo i uspjeh srećom u ždrijebu. Oni znaju tajne uspjeha. Te su tajne toliko vrijedne