HEKLANJE

Nagradne kreditne kartice – pronalaženje najboljih dostupnih

TEMU APP 100 E KUPON

Nagradne kreditne kartice dolaze u raznim oblicima. Točnije kako se zarađuju bodovi za nagrade i vrste nagrada koje se mogu zaraditi s nagradnom kreditnom karticom razlikuju se od kartice do kartice.

Nagrade koje nude nagradne kreditne kartice općenito se odnose na posebno područje. Na primjer, neke nagradne kreditne kartice omogućuju vlasnicima kartica da zarade bodove pri kupnji na benzinskoj postaji, u supermarketima ili drogerijama. Zarađene nagrade često su na neki način povezane s tim, primjerice vlasnik kartice može primiti poklon bonove za iste vrste trgovina. Slično tome, nagradna kreditna kartica može biti povezana s putovanjem zrakoplovom. Svaki put kada vlasnik kartice kupuje kod određene zrakoplovne tvrtke, on ili ona zarađuju zrakoplovne milje ili besplatno putovanje. Osim toga, te nagradne kreditne kartice zrakoplovnih tvrtki također općenito nude vlasnicima kartice besplatne karte za pratnju.



Kada je riječ o odabiru najbolje kreditne kartice s nagradom, potrošač mora procijeniti svoj životni stil i odrediti koje su nagrade najatraktivnije – i najprofitabilnije – za njegove ili njezine potrebe. Nagradna kreditna kartica koja daje specijalizirane nagrade, kao što su darovni bonovi za određeni restoran, možda neće biti korisna vlasniku kartice koji nema potrebu za tom nagradom.

Nagradne kreditne kartice mogu vlasnicima kreditnih kartica pružiti fantastične nagrade za njihove kupnje. U isto vrijeme, potrošač mora biti siguran da on ili ona zapravo ne plaćaju nagradu u obliku financijskih troškova i godišnjih naknada. Mnoge nagradne kreditne kartice procjenjuju godišnju naknadu. Ako ova godišnja naknada košta više nego što bi koštala jednostavna kupnja nagrade, sigurno je nije vrijedno plaćanja.

Isto vrijedi i kada se gleda godišnja postotna stopa (APR). Vlasnik kartice koji svaki mjesec u cijelosti podmiruje stanje svoje kreditne kartice ne mora brinuti o APR-u. Onaj tko namjerava nositi saldo iz ciklusa naplate u ciklus naplate, međutim, mora uzeti u obzir iznos novca koji će biti potrošen u obliku financijskih troškova. Još jednom, ako su financijski troškovi preveliki, nagrade kreditne kartice zapravo nisu nagrade – to su stavke koje vlasnik kartice plaća.

Nekoliko nagradnih kreditnih kartica ima datum isteka. Za one vlasnike kartica koji neće moći prikupiti dovoljno nagradnih bodova prije isteka, ove nagradne kreditne kartice možda nisu najbolja opcija. Slično tome, neke nagradne kreditne kartice imaju ograničenja u pogledu broja bodova koji se mogu skupiti svake godine. Vlasnici kartica trebaju uzeti u obzir ova ograničenja kako bi osigurali da primaju najveću moguću količinu nagrada. Ako vlasnik kartice potroši 15 000 USD godišnje na kreditnu karticu, ali nagradna kreditna kartica nagrađuje samo do prvih 10 000 USD, to je 5 000 USD koje ostaje nenagrađeno. Odgovor bi mogao biti odabir druge nagradne kreditne kartice ili jednostavno prestanak potrošnje na ovoj kreditnoj kartici nakon što se dosegne ograničenje. Uostalom, svaki dolar potrošen na kreditnoj kartici zaslužuje biti nagrađen.

Dobro mjesto za potrošače da potraže najbolju nagradnu kreditnu karticu su tvrtke koje posjećuju. Na primjer, potrošač koji rutinski kupuje plin na određenoj vrsti benzinske postaje trebao bi se raspitati kod te tvrtke da sazna ima li nagradnu kreditnu karticu. Isto vrijedi i za potrošača koji posjećuje određene restorane, trgovine i zrakoplovne tvrtke. Postaje sve uobičajenije da se tvrtke uparuju s glavnim kreditnim karticama kako bi ponudile posebne nagradne kartice.