HEKLANJE

Najbolje prakse uređenja okoliša

TEMU APP 100 E KUPON

Da bi se napravio veliki krajolik, postoje određeni provjerene prakse koje možete slijediti. Ne samo da ove prakse vam pomažu stvoriti prekrasan krajolik, oni također osigurati da ne trošite novac i da ste ni na koji način ne štete okolišu. Ovdje su neke od najboljih praksi uređenja okoliša koje imate možete učiniti u vlastitom vrtu.

  1. Dizajnirajte svoj krajolik na način da se voda zadržava dobro. Ovo ne vrijedi samo za vodu koja dolazi iz vašeg prskalice ali i olujno otjecanje.

Ovakvom postavom ne trošite puno zalijevati svoje biljke i također pomažete u održavanju opskrba vodom zajednice u zaljevu.



  1. Koristite gnojiva odgovorno. Neki ljudi postaju okidač-sretan kada je u pitanju korištenje gnojiva na svojim krajolika.

Dok stavljanje previše gnojiva može biti štetno za okoliša, korištenjem organskih gnojiva ili odabirom biljke koje su dobro naviknute na lokalni okoliš pomoći će u suzbijanju problema.

  1. Polako s pesticidima i sredstvima za ubijanje korova – baš kao gnojiva, pesticidi i sredstva za ubijanje korova mogu učiniti više štete nego dobro ako se koristi neodgovorno.
  1. Zakažite zalijevanje biljaka. Zalijevanje biljaka rano ujutro puno pomaže u zadržavanju vode duže nego da to radiš na primjer u podne.

Dok se s obzirom na vrijeme za zalijevanje biljaka može činiti kao mala stvar, to se prevodi u nešto veliko kada opskrba vodom se stavlja u jednadžbu.