HEKLANJE

“Istrljajte” svoje probleme s bukom i vibracijama pomoću gumenih kalupa

TEMU APP 100 E KUPON

Buka i vibracije mogu se kontrolirati na različite načine, uključujući blokiranje, apsorpciju, izolaciju i prigušivanje izvora buke. Rječnik definira prigušivanje kao “rasipanje energije pretvaranjem u toplinu”. Budući da guma ima tako nizak faktor prigušenja, ona je jedan od najboljih materijala za kontrolu buke i vibracija. Zato je gumeni kalup učinkovito sredstvo za kontrolu buke, vibracija i udaraca.

Kako točno funkcionira prigušivanje gumenim kalupom? Smanjenjem rezonantnih vibracija, učinkovito ublažava i strukturnu i udarnu buku. Zapravo, proizvodi smanjenje nečujnih zvukova koje prenose strukturne površine.



Ako su ti zvukovi nečujni, zašto ih je potrebno smanjiti? Budući da pri rezonanciji (povećanju amplitude oscilacija), taj zvuk može generirati znatnu količinu čujne buke koja se prenosi zrakom. Iako prigušivanje ne apsorbira početni udar buke, u smislu vremena i veličine, ono smanjuje “pinjanje” ili “tutnjavu” koja proizlazi iz tog udara.

Bez obzira na to je li okruženje koje proizvodi buku nautičko, električno, povezano s računalom, zrakoplovstvom ili poslovnim strojevima, gumeni profil može iskorijeniti neugodan zvuk i vibracije. Kada razmatrate rješenje za buku i vibracije gumenih kalupa, potražite liniju izolatora i nosača koji dolaze u različitim stilovima i veličinama. Od jedne funte do jedne tone, prava vrsta nosača za vašu primjenu je vitalna. Također, imajte na umu da što je deblji materijal za prigušivanje, to će kontrolirati više buke i vibracija.

Bez obzira koji je izvor vašeg problema s izolacijom vibracija, ako imate na umu ove preporuke, buka, vibracije i udari s kojima se trenutno borite mogu se učinkovito kontrolirati. Odaberite lidera u industriji kalupljenja gume, onog koji ima dugu reputaciju u proizvodnji prilagođenih gumenih dijelova, i taj vaš problem s bukom i vibracijama neće biti problem još dugo.

12 savjeta za sjenila

Sjenilo za oči – 12 najboljih savjeta kako ga savršeno nanijeti Vaša šminka jednako je važna za vaš gotov izgled