HEKLANJE

7 tajni za izgradnju vaše online vjerodostojnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Internet se na neki način može usporediti s divljim divljim zapadom. (Što mislite odakle dolazi kratica ‘WWW’?) Ne postoji stvarna središnja vlast koja je nadležna i mnogi prevaranti to u potpunosti iskorištavaju. Osobito ako ste vlasnik male tvrtke bez imena velike tvrtke iza sebe, izgradnja vjerodostojnosti u svijesti potencijalnog klijenta postaje presudna.

Evo sedam načina kako izgraditi svoj online kredibilitet.



1. Možda će vam biti od koristi postaviti svoju sliku (čak i snimku) na svoju web stranicu.

Fizičke trgovine imaju prednost jer službenik ima izravan razgovor licem u lice s kupcem. Stoga se lakše ‘spojiti’ i uspostaviti odnos.

Nedavno sam pročitao zanimljivu nit na oglasnoj ploči marketinškog foruma s nekoliko ljudi koji su iznosili svoja mišljenja o prednostima i nedostacima postavljanja vaše slike na vaše web mjesto. Većina izraženih strahova bila je da bi ljude mogla odbiti etnička pripadnost vlasnika. Iako je ovo realan strah, mislim da je najbolja reakcija koju sam pročitao po ovom pitanju došla od talijansko-američkog vlasnika male tvrtke. Rekla je da ionako ne bi htjela poslovati s nekim tko ima predrasude prema njoj – pomislio sam u sebi – “Problem riješen!”

Vaša fotografija pomaže vašem posjetitelju da dopre preko velikog ponora interneta i dotakne vašeg kupca – izravno s njihovih monitora. Što mislite zašto kupci mobilnih telefona mijenjaju svoje ‘stare telefone’ za nove modele ‘razgovaraj sa mnom i vidi me-u-isto vrijeme’?

2. Pošaljite audio poruku svojim glasom.

Ovo je usko povezano s prethodnim vrhom. Sve to ima veze s osjećajem povezanosti i ljudskosti. Mi nismo računala – mi ih samo koristimo. Imamo emocije i koristimo ih za komunikaciju. Ne postoji ništa što može prenijeti emocije kao ljudski glas.

Još uvijek se rado sjećam onih dana prije nego što je moja obitelj mogla priuštiti televizor. Kao djeca često smo slušali te radio drame. Bio si tamo u centru zbivanja. ‘Loooooonee RRRRanger!’ galop konja, pucnjava … vjerujte mi, bili ste tamo. Nanjušio si barut i uzjahao te konje!



Za što sve možete koristiti svoj glas? Barem može reći: “Iza ove web stranice stoji STVARNA osoba”. U ovom našem automatiziranom dobu STVARNO se računa.

3. Stavite svoju FIZIČKU adresu i podatke za kontakt na svaku stranicu.

I ovdje ste transparentni i otvoreni o svom identitetu i načinu na koji vas se može kontaktirati. Nemate što skrivati i ne namjeravate uzeti njihov novac i sutradan zatvoriti svoju web stranicu.



Vaša adresa također dodaje osjećaj strukture vrlo fluidnom okruženju Interneta. Vrlo je poput znaka na fizičkoj trgovini – ovdje se nalazim. Zato samo broj poštanskog pretinca ne bi bio dovoljan.

Možete li biti dostupni putem faksa, fiksnog telefona, e-pošte i mobilnog telefona? Ove informacije povećavaju vašu vjerodostojnost, a da ne spominjemo vašu percipiranu dostupnost.

4. Nemojte koristiti besplatnu e-poštu ili uslugu hostinga kao svoju glavnu stranicu.



S vjerodostojnošću su usko povezane percepcije koje stvarate o svom poslovanju. Neki kažu da je u poslovnom imidžu sve. To možda ide malo predaleko, ali Niste ono što mislite da jeste, već ono kakvim vas kupci doživljavaju!

Ako koristite besplatnu uslugu e-pošte kao što je hotmail.com, što to govori o vama? Toliko ste uspješni, ali ne možete si priuštiti čak ni plaćenu uslugu e-pošte? Većina pošiljatelja neželjene pošte ionako koristi ove besplatne račune e-pošte – to je još jedna optužba protiv vas. Možda bi bilo najbolje upotrijebiti račun povezan s domenom vašeg plaćenog web-mjesta. Mislim da gotovo sve web hosting usluge nude POP račune e-pošte.

5. Imajte stranicu ‘O’.

Kada se surfer prvi put pojavi na vašoj stranici, to je kao da idete na spoj na slijepo. Posjetiteljica je možda čula nešto o vama i zna gdje vas može pronaći, ali ona praktički samo razgledava izloge. Stranica ‘O’ daje joj dobru priliku da vas brzo provjeri. Tada može znati jeste li vi taj s kojim doista želi izgraditi odnos.

Informacije koje biste trebali staviti na ovu stranicu uključuju:
– osobnu i profesionalnu biografiju,
– možda svoju fotografiju,
– ime, adresu i broj telefona,
– ciljeve vaše tvrtke,
– iscrpan opis vas i vaše tvrtke.

Sama spoznaja o ovom ‘skicu’ o tome tko ste posjetitelja opušta i većina nervoze, nadamo se, nestaje. Zašto? Ona vidi da se ne bojiš biti provjeren.

6. Uključite ‘Izjavu o privatnosti’.

Korisnici interneta postaju sve osjetljiviji na način na koji se koriste njihovi osobni podaci. Zbog toga je gotovo imperativ da osigurate stranicu sa svojim pravilima o privatnosti.

Opći problemi kojima bi se trebalo pozabaviti su:

Dakle, odlučili ste pokrenuti kućni posao. Čestitamo i dobrodošli u svijet visoke energije poduzetništva. Posjedujem i vodim vlastitu kućnu tvrtku od 1994. Iako je potrebno neko vrijeme za učenje, jedan od najbržih načina je biti uzor nekome tko postiže svoje ciljeve. Brzo sam naučio da će vam uspješni trener ili mentor pomoći da postignete mnogo brži tempo. Jedno od najvećih uzbuđenja posjedovanja vlastitog posla je fleksibilnost vašeg radnog vremena, odlučivanje kada ćete raditi, otići na plažu ili provesti vrijeme sa svojom obitelji. Financijske nagrade mogu biti brojne. Lijepa stvar kod posjedovanja vlastite tvrtke je što ste plaćeni koliko vrijedite.

Sada kada ste odlučili pokrenuti vlastiti posao, možda razmišljate “Kako mogu postati uspješan, što je za to potrebno i što moram učiniti?” Ovih sedam tajni pomoći će:

1) postavite zaseban radni prostor u svom domu. Sve što trebate je područje na koje možete zadržati fokus i obaviti svoj posao. Sjećam se da mi je osoba čiji je kućni posao imao 7-znamenkasti prihod godišnje rekla: “Ron kad radim ja radim, ali kad je vrijeme za obitelj, vrijeme je za obitelj, morate odvojiti to dvoje.”

2) Postavite ciljeve koje želite postići u nadolazećoj godini. Neka vaši ciljevi budu kristalno jasni, objesite ih na zid i postavite godišnje, tromjesečne i mjesečne ciljeve. Što su vam ciljevi jasniji, to imate veće šanse da ih postignete. Postavite Vision Board u svoj kućni ured, gledajte ga svaki dan i vidite kako ostvarujete svoj cilj.

3) Vaš treći korak je marketing. Odlučite koje je vaše ciljno tržište, koji je najbolji način da doprete do njih. Odredite najbolji način da privučete svoje ciljno tržište. Tko je vaš idealan klijent? Uložite najmanje tjedan dana i idite u svoju lokalnu knjižnicu i pročitajte neke knjige o marketingu da vidite što stručnjaci rade. I sam ulažem u jednu marketinšku knjigu mjesečno kako bih bio u tijeku s trenutnim marketinškim trendovima.

4) Upravljanje vremenom je presudno za uspjeh vašeg kućnog poslovanja. Svi imamo 24 sata u danu, ali način na koji ih uložite odredit će vaš uspjeh na kraju godine. Dobro je raditi na svojim glavnim prioritetima kada ste najsvježiji, kako biste postigli najviše prema svom cilju.

5) Umrežite se s ljudima istomišljenika. Jedan od najbržih načina za razvoj bilo kojeg posla je promoviranje zajedničkih ulaganja s ljudima koji vas mogu upoznati s vašim najboljim klijentima. Nikada neću zaboraviti jedan od mojih prvih zajedničkih pothvata koji je rezultirao 6-znamenkastim prihodom u 90 dana, osjećaj i financijske nagrade ono su što čini posjedovanje vlastitog posla uzbudljivim.

6) Pogledajte dio. Ako želite da vas tretiraju profesionalno, ponašajte se kao profesionalac. Postavite zaseban bankovni račun za svoju tvrtku. Imajte namjensku telefonsku liniju i faks liniju za posao. Outsourcajte izradu vaših marketinških materijala kako bi vaša tvrtka imala izgled visoke tehnologije.

7) Automatizacija je ključ. Naučite kako postati stroj za istraživanje. Stvari broj jedan koje ima najuspješnije poslovanje od kuće su kvalitetni kontakti. Postavite automatske sustave koji će vam pomoći u prepoznavanju i privlačenju vašeg idealnog klijenta. Ciljani marketing je mjesto gdje se nalazi vaš profit. Usredotočite se na dodavanje vrijednosti životu svojih klijenata i bit ćete lijepo nagrađeni.

Ovih sedam tajni brzo će pokrenuti vaš posao od kuće.

Plaže srednje Dalmacije

Srednja Dalmacije je najpoznatija i najveća hrvatska turistička i povijesna regija. Plijeni svojim ljepotama kako na otocima Vis, Hvar, Bol