HEKLANJE

Popravak loše kreditne sposobnosti – definiranje problema

TEMU APP 100 E KUPON

Prije nego započnete proces popravljanja svoje kreditne sposobnosti, prvo se morate zapitati zašto imate problema s kreditnom sposobnošću? Loša kreditna sposobnost ne treba se sramiti. Mnogo je češći nego što mislite. Često možda čak i nije vaša krivnja, kao Gerald i Lisa.

Uložili su pet godina i sav novac koji su uštedjeli da pokrenu malu tvrtku za znakove. Zatim je jednog ljeta netko provalio u njihov poslovni ured i ukrao sva računala i skupu opremu za izradu znakova. Nažalost, nisu imali nikakvo osiguranje da pokriju ukradeno, pa su morali uzeti zajmove kako bi zamijenili stvari kako bi mogli nastaviti poslovati. Trebale su im godine da se financijski oporave od toga, ostavljajući ih s lošom kreditnom sposobnošću.



S druge strane, poput Paula, neki ljudi donose loše kreditne odluke. Nakon što je Paul dobio svoju prvu karticu, nedugo nakon što je završio fakultet, iznenada su ga zasule ponude za još kredita, koje je odmah prihvatio. Želio je svima pokazati da je uspješan u svojoj novoj karijeri voditelja prodaje, pa je napunio sve svoje kreditne kartice.

Zatim je započeo igru žongliranja “pljačkom Petera da bi platio Paulu”, što ga je samo još dublje zadužilo. Podigao je konsolidacijski kredit kako bi otplatio sve kartice i dugove stavio u jednu veliku uplatu, no napast svih praznih kartica bila mu je prevelika pa ih je ponovno sve napunio. Napokon je morao proglasiti bankrot jer je bio toliko u dugovima da ih nije mogao otplatiti.

Dakle, dobro pogledajte što se događa u vašem životu. Zašto imate problema s kreditom? Dugujete li zbog okolnosti na koje ne možete utjecati ili je to kronična situacija? Jeste li i dalje dublje u dugovima ili rješavate problem? Nema smisla popravljati kredit ako ćete ga na kraju samo izgubiti.

Ako ustanovite da ste previše zaduženi, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti odmah kako biste pomogli situaciji, prije nego što vam izmakne kontroli.

Moguće je popraviti svoju lošu kreditnu sposobnost uz vrijeme, strpljenje i odlučnost. Prvi korak u popravljanju loše kreditne sposobnosti je rješavanje svih problema koje imate s novcem.

1) Dobijte kreditna izvješća o sebi i provjerite što je na njima. Da biste dobili svoj besplatno, posjetite www.annualcreditreport.com. Zakon SAD-a dopušta vam besplatnu kopiju od svake od tri glavne kreditne tvrtke svakih 12 mjeseci.

2) Nakon što dobijete svoja kreditna izvješća, provjerite njihovu točnost. Ako postoje bilo kakve pogreške ili stvari s kojima se ne slažete, prema zakonu o poštenom kreditnom izvješćivanju imate pravo osporiti bilo što u izvješću što nije točno. Pišite tvrtki za kreditno izvješćivanje i objasnite koji su problemi. Oni će zatim istražiti stvar i obavijestiti vas što se događa. Ako otkriju da podaci nisu točni, ispravit će to u vašem kreditnom izvješću.



Nažalost, ne možete ukloniti ništa negativno što je točna informacija o vama. To može samo vrijeme. Ali dodavanje više dobrih informacija pomaže.

3) Ako vaš kredit treba popraviti, počnite raditi na tome sada. Krenite otplaćivati stare nenaplaćene dugove i kredite, počevši od onih najmanjih.

4) Počnite plaćati više od minimalne uplate na trenutna plaćanja kreditnom karticom.



5) Ne ulazite u nove dugove. Ovo je bitno. Neka vam prioritet bude rješavanje duga. Izrežite (ili zaključajte) kreditne kartice, ako vam predstavljaju problem. Obvežite se da ćete se osloboditi dugova.

6) Živite unutar svojih mogućnosti. Napravite proračun i živite po njemu.

7) Počnite štedjeti novac. Ako imate lošu kreditnu sposobnost, puno je lakše kupiti kuću ili automobil s gotovinskim predujmom nego bez njega.



Dostupni su mnogi izvori pomoći. Savjetovalište za potrošačke kredite jedno je od najboljih za pomoć pri popravljanju kredita i stavljanju duga pod kontrolu. Njihova web stranica nalazi se na http://www.ccccsintl.org. Consumer Credit Counseling Service pruža savjetovanje o proračunu, obrazovne programe, pomoć pri upravljanju dugom i stambeno savjetovanje. Postoje i mnogi lokalni ogranci ove neprofitne organizacije, stoga potražite jedan u blizini svoje lokacije.

Postoje mnoge “profitne” organizacije koje će vam pomoći s kreditima za konsolidaciju duga, ali oprez! Često su vrlo skupi. Možete dobiti besplatnu pouzdanu pomoć kojoj možete vjerovati od neprofitne organizacije kao što je Consumer Credit Counseling Service umjesto da plaćate stotine dolara jednoj od njih. Ili se možete educirati i to besplatno.

Neka druga dobra mjesta za više savjeta o kreditima i financijama navedena su na mojoj web stranici http://i-can-buy.com/resources.html.

Blog o vašem poslovanju

Postoje mnoge namjene za bloganje. U većini slučajeva bloganje se može koristiti za oglašavanje. Ako ste vlasnik tvrtke, možete koristiti