HEKLANJE

Nail It – Evo za zdrave i lijepe nokte!

TEMU APP 100 E KUPON

Ne postoji zamjena za zdravu prehranu jer vi ste ono što jedete. Blistavo zdravlje ne pokazuje se samo u ružičastom sjaju vaše kože i zdravom sjaju vaše kose, već iu vitalnosti vaših noktiju. Kada je ravnoteža zdravlja narušena, prvi znakovi se zapravo pojavljuju na vašim noktima.

Pogledaj svoje nokte. Jesu li promijenile boju, lomljive ili nazubljene po rubovima? Ako jesu, možda jednostavno ne unosite prave hranjive tvari u svoje tijelo unatoč tome što se dobro hranite i konzumirate dodatke prehrani.



Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da imate sjajne nokte i dobro zdravlje.

Hrana za nokte 101

Što bi svijet radio bez laka za nokte? Pomislite samo na sve one nesjajne, užasno izgledajuće, bezbojne nokte koje bismo svi morali trpjeti! To bi bila katastrofa.

Pa, dobro, nisam baš ozbiljan, ali lak za nokte ima neku svrhu osim što nokti izgledaju lijepo. Mnogi lakovi za nokte također sadrže tvari koje će zaštititi vaše nokte, sprječavajući ih da se lome i daju neugodan okus pa ih ne grizite. Neki čak tvrde da vam nokti brže rastu.

Lakova za nokte ima u raznim bojama, ali daleko najpopularnija je crvena, a zatim ružičasta. Dok neki muškarci povremeno nose lak za nokte, to je uglavnom ženska stvar.

Evo kratke znanstvene lekcije: najvažniji sastojak modernog laka za nokte je tvar koja se zove nitroceluloza. Ovaj pametni mali sastojak je ono što stvara ‘film’ na vrhu noktiju, štiti ih i čini ih sjajnima. Nitroceluloza će se pomiješati s nekoliko drugih kemikalija (otapala, na primjer, koja je čine tekućinom koja se može stvrdnuti) ovisno o marki, a zatim s bojama u različitim jačinama i kombinacijama kako bi se dobio cijeli raspon boja za odabir.

Kada kupujete lak za nokte, morate obratiti pažnju na nekoliko stvari. Ono na što većina ljudi odmah pomisli je boja, ali pazite da uzmete prvi koji vidite u boji koju želite – možda ignorirate njegove nedostatke. Trebali biste potražiti bočicu s jednostavnim aplikatorom koja dolazi s ugrađenom četkicom u dobrom obliku, koja se brzo suši i dugo traje.



Što ste više spremni potrošiti, bliže ćete biti izgledu salonske kvalitete – a čak i ako potrošite mnogo, vjerojatno ćete potrošiti manje nego što biste potrošili u stvarnom salonu za nokte. No , ako želite biti sigurni da je sve napravljeno kako treba za posebnu prigodu, možda bi se ipak isplatilo otići na jednu.

Tražite besplatan FTP klijent?

Tražite besplatan FTP klijent kojeg možete pokrenuti direktno iz Firefoxa? Našli ste ga! FireFTP je besplatan, siguran, cross-platform FTP klijent