HEKLANJE

Za koju se kreditnu karticu prijaviti? – Savjeti koji će vam pomoći pri odabiru

TEMU APP 100 E KUPON

Toliko različitih izbora za kreditne kartice: kreditne kartice s 0% APR-om, kreditne kartice s nagradama za putovanje, kreditne kartice s 0% prijenosom stanja i kreditne kartice s povratom novca. Odabir prave kartice za način na koji koristite svoju kreditnu karticu može značiti veliku razliku u vašem džeparcu. Upotrijebite ovaj brzi vodič koji će vam pomoći da uočite razlike u ponudama svojih kreditnih kartica:

Kao što će vam i najkraća pretraga na internetu pokazati, dostupne su tisuće kreditnih kartica od mnogo različitih pružatelja usluga, a još više stranica nudi savjete o tome koju karticu trebate odabrati. Većina reklama i promocija kartica diže mnogo buke oko značajki koje privlače pažnju kao što su vodeće niske stope na tržištu, duga uvodna razdoblja za prijenos stanja ili primamljivi povrat novca ili programi nagrađivanja, ali neke ili sve te značajke mogu vam biti nevažne. bez obzira koliko dobro izgledaju.



Ono što je stvarno važno pri odabiru nove kartice za koju ćete se prijaviti je nabavka kartice s pravom kombinacijom značajki koje odgovaraju načinu na koji je planirate koristiti. Kako biste bili sigurni da ćete dobiti najbolju dostupnu ponudu, isplati se odvojiti malo vremena i razmisliti o načinima na koje inače koristite svoju karticu.

U današnjem društvu koje je sve više bezgotovinsko, mnogi ljudi koriste plastiku jednostavno kao prikladan način plaćanja, čisteći svoj saldo u cijelosti svaki mjesec. To ih oslobađa potrebe da nose velike količine gotovine uokolo i olakšava praćenje njihove potrošnje uz online upravljanje računom i slično. Ako je to način na koji planirate koristiti svoju karticu, onda vam kamata nije bitna. Uzimajući u obzir da ćete čistiti svoj saldo svaki mjesec, onda vam uopće ne bi trebale biti naplaćene kamate.

Ono što je još važnije je nabaviti karticu koja vas na neki način nagrađuje za njezino korištenje, bilo povratom novca gdje se mali postotak svega što potrošite vraća na vaš račun, ili programom nagrađivanja koji će vam omogućiti skupljanje bodova koji kasnije možete iskoristiti za jeftiniju robu ili usluge.

Ako svoju karticu planirate koristiti za financiranje većih kupnji kao što je kućanska elektrika, s otplatama raspoređenim na nekoliko mjeseci, tada je APR kartice najvažnija značajka koju trebate potražiti. Nizak APR znači da veći dio vaših otplata ide na podmirenje duga, a ne na servisiranje kamata. To znači da će vaš dug biti brži brže, a plaćanje će vas koštati manje. Također bi se isplatilo potražiti karticu koja nudi dugo početno razdoblje od 0% na kupnju, a mnoge kartice sada nude ponudu od 12 mjeseci ili čak i duže.

Najčešći način potrošnje s karticom je kombinacija velikih i malih kupnji, otplaćivanje razumnog dijela vaše potrošnje svaki mjesec, ali ponekad prenošenje salda ako sredstava malo nedostaje. Također je uobičajeno željeti prenijeti dug sa skupljeg računa kao što je starija kreditna kartica ili skupo prekoračenje. Za ovu vrstu mješovite upotrebe, relativno nova vrsta kartice može dobro odgovarati.

Kartica ‘flat rate’ naplaćuje istu nisku kamatnu stopu za svaku vrstu korištenja kartice, bilo da se radi o kupnji, prijenosu stanja ili čak podizanju gotovine. Niska kamatna stopa znači da vaš kredit košta manje i da se može brže podmiriti, a jednostavnost koju nudi samo jedan APR za sve znači da točno znate na čemu ste.

Dakle, bez obzira na to koliko impresivno izgleda nova kreditna kartica, sa širokim rasponom privlačnih značajki, zaista se isplati odlučiti za koju se prijaviti na temelju vlastitih potreba i navika potrošnje, a ne značajki za koje vam izdavatelji kartice kažu da su vam najviše važno!