HEKLANJE

Bore – zaustavite ih i dugo izgledajte mlado

TEMU APP 100 E KUPON

Mala bora na mladom licu stvara strah od starenja. Kako rastemo dobivamo bore. Većina nas prvo dobije bore, a zatim požuri na skupe i bolne tretmane za njihovo uklanjanje. Kako bi bilo da ih spriječimo? Slažem se da se svi vjerojatno ne mogu zaustaviti, ali neki se mogu sigurno. Da ti kažem kako?

Bore na koži – kako nastaju?



Spavajte na jednoj strani mnogo godina i na licu s te strane pojavit će se bore. Ne možemo li mijenjati položaj spavanja svakih nekoliko dana? Učinite to i saznajte.

Pušite i povlačite mišiće blizu usta. Uskoro ćete razviti tipične bore pušača koje se nazivaju pušačke bore. Prestani pušiti i prestani s tim. Štoviše, pušenje također stvara više slobodnih radikala koji oštećuju zdravi kolagen u koži i čine vašu kožu opuštenom s tipičnim znakovima ispod očiju, obraza itd.

Izađite na sunce i pustite UV zrake da vam udare na lice. Odmah će oštetiti kožu. Vaša gornja koža će postati tanka, a donja potporna koža će postati tanka. To uzrokuje više bora jer potpora odlazi odozdo i koža se spušta. Zaštitite se od sunca. Nosite šešire sa širokim obodom, sunčane naočale i redovito nanosite kremu za sunčanje SPF 15.

Činite više gestikulacija svojim licem i dobit ćete bore koje će nakon nekog vremena zauvijek postati trajne. Pravite manje gestikulacija i izraza lica i zaustavite te bore.

Koristite antioksidativne kreme. Koristite hidratantne kreme – spriječite isušivanje kože. Jedite zdravu hranu punu vitamina i antioksidansa. Koristite formulacije pripremljene za poticanje proizvodnje kolagena kako starite. Poduzmite ove preventivne korake u mladosti i starost vam se možda nikada neće vidjeti na licu. Izbjegnite skupe i bolne zahvate za dobivanje mladeža.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.

Djeca trebaju vitamine

Svi mi želimo da naša djeca rastu zdrava i da budu što je moguće više zaštićena od dobivanja bolesti i

Kako se hladnjak hladi?

Hladnjaci su jedan od najvažnijih izuma našeg stoljeća. Postali su neizostavni dio naše svakodnevice jer služe i za hlađenje i