HEKLANJE

Naplata dugova

TEMU APP 100 E KUPON

Ako imate kreditnu karticu, možda ste se više puta čuli s utjerivačima dugova koji su vas podsjetili da kasnite s plaćanjem. U većini slučajeva oni mogu biti dosadni podsjetnici. Iako je naplata duga podložna propisu poznatom kao Zakon o poštenoj naplati duga, niste oslobođeni svoje obveze plaćanja duga. Agencija za naplatu ili inicijator može podnijeti tužbu protiv vas ako ne podmirite nepodmireni dug.

Mnoge tvrtke koriste usluge utjerivača dugova treće strane kako bi kontaktirale svoje klijente i podsjetile ih na njihove dugove. Usluge naplate potraživanja uključuju praćenje klijenata putem svih komunikacijskih alata, poput faksa, telefonskog poziva, pošte ili e-pošte. Oni su ti koji kontaktiraju kupce i podsjećaju ih da podmire svoja dugovanja. Većina agencija ili tvrtki za naplatu potraživanja djeluje prema načelu “bez naplate, bez plaćanja”, što znači da ako ne mogu naplatiti za klijenta, neće im biti plaćeno za njihove usluge. Dugačak popis tvrtki koje trebaju ovu vrstu usluga uključuje one izvan kreditnih tvrtki kao što su banke, kreditna i osiguravajuća društva. Popis također uključuje kabelske operatere, dobavljače vode, grijanja i električne energije, telefonske kompanije itd.



Ove usluge naplate dugova olakšavaju teret kompanijama svojim klijentima u potrazi za klijentima koji su u krivu. Ali za tvrtke je imperativ odabrati prave agencije za naplatu potraživanja. Uostalom, ti utjerivači dugova komuniciraju izravno s klijentima i djeluju u ime tvrtke.

Utjerivači dugova moraju održavati dojam pristojnosti. Ne smiju ni na koji način uznemiravati kupca i moraju nastaviti sa svojim zadacima poštujući etiku i povjerljivost. Također se moraju ispravno identificirati i ne smiju uzrokovati nepotrebne neugodnosti kupcu. Prema Zakonu o poštenoj naplati dugova, klijenti su zaštićeni od uznemiravanja od strane utjerivača dugova.

Osnovni vodič za web hosting

Ako ste relativno novi u konceptu posjedovanja vlastitog mjesta na webu, ovaj vam članak može pomoći da upoznate neke od

Kreditni savjeti

Ako ste poput mnogih ljudi, ili imate lošu kreditnu sposobnost ili ste imali lošu kreditnu sposobnost u nekom trenutku svog