HEKLANJE

Narodne metode u borbi protiv kurjih očiju

TEMU APP 100 E KUPON

Tajna “letećeg” hoda o kojem sanjaju mnoge djevojke nije samo u dugim i vitkim nogama, koje im daje priroda, već ovisi i o pravilnoj njezi za njih. Dugotrajno hodanje, neugodne cipele, prekomjerno znojenje – sve to dovodi do zadebljanja stratum corneuma, odnosno pojave kurjih očiju i kurjih očiju. Žuljevi i kurje oči ne samo da izgledaju neestetski, već često uzrokuju i bol, pa pitanje kako se riješiti žuljeva zabrinjava gotovo svaku ženu.
Da se ne bi pojavile kurje oči i žuljevi, potrebno je provesti prevenciju pomoću sljedećih sredstava:
– kupke od hrastove kore ili soli;
– Podmazivanje stopala noću biljnim ili ricinusovim uljem uz dodatak esencijalnog ulja čajevca;
– jesti mrkvu s maslacem ili vrhnjem.
Žuljevi se mogu ukloniti kod kuće, potrebna je ustrajnost i strpljenje. Postoji nekoliko načina za uklanjanje ove neugodne pošasti:
– Parite noge u otopini sode (1 žlica sode bikarbone i 1 žlica zdrobljenog sapuna za pranje rublja na 2 litre vode). Trajanje kupke je pola sata, zatim se žuljevi tretiraju plavicom, zatim se stopala obrišu na suho i utrljava se ricinusovo ulje. Nosite čarape noću.
– Kukuruz poparite, stavite na kukuruz list aloe ili kalanhoe, ostavite ga preko noći, a ujutro ga tretirajte plavicom.
– Uzmite suhe šljive bez koštica, skuhajte u mlijeku, a zatim nanesite na kukuruz. Ovaj se postupak mora obaviti nekoliko puta.
– Kukuruz poparite, nanesite koricu limuna ili luk na pari. Drugi je način navlažiti kruh u 9% octenoj esenciji i nanijeti na kukuruz, ali prije toga podmažite biljnim uljem.
– Sameljite zeleni luk i stavite ga preko noći na kuhani kukuruz.
– Kurje oči se apsorbiraju ako pravite kupke od vrućeg seruma.
– Da biste spriječili ponovno stvaranje žuljeva, morate imati na umu svakodnevnu njegu stopala. Noge se moraju pariti u kadi svaki dan: 1 čaša toplog mlijeka na 2 litre vode. Nakon toga noge obrišite suhom, podmažite biljnim uljem i stavite čarape.
Metode uklanjanja petnih ostruga
Kalkanalne ostruge nisu ništa drugo do koštani izrast na području kalkanalnog tuberkula. Vrlo je važno osloboditi bolno područje od fizičkog napora. Potrebne su ortopedske cipele ili istovar jastuka za petu. Nakon toga slijedi terapijska metoda: naparite noge sodom bikarbonom, a zatim pričvrstite komad kombuhe ili gazu umočenu u nju. Nakon 3-4 sata, gazu treba ponovno navlažiti. Naribajte pola glavice češnjaka i 3-4 sata vezajte kašu za ostrugu. Ponavljajte postupak do potpunog oporavka. Ako postoji peckanje, sve morate zaustaviti.
Između ostalog, u tretman trebaju biti uključene masaža i terapijske vježbe. Treba masirati stopalo i potkoljenicu.

Kako se brže osloboditi duga

Platite više od tražene uplate (izvršite dodatne uplate na način koji propisuju vaši zajmodavci – kako ne biste izgubili zbog