HEKLANJE

Koliko vas stvarno košta vaša kreditna kartica?

TEMU APP 100 E KUPON

Većina ljudi ne razmišlja puno o tome koliko stvarno košta korištenje kreditnih kartica. Iako možda mislite da ste svjesni troškova kredita, postoje mnoge skrivene naknade i naknade koje potrošači često prođu nezapaženo dok ne bude prekasno. Ako pomno ne pratite naknade za kreditnu karticu, mogli biste platiti stotine dolara godišnje, a da toga uopće niste svjesni. Ako pokušavate ostati unutar proračuna, skrivene naknade za kreditne kartice mogu biti pravi gubitak za vaše financije.

Evo nekih od najčešćih vrsta naknada za kreditne kartice i što možete učiniti da ih izbjegnete:



Vaše razdoblje odgode može izgledati kao vremensko razdoblje u kojem možete platiti svoj račun nakon datuma dospijeća bez prikupljanja dodatnih kamata ili naknada. Iako je to možda bila istina u prošlosti, kartičarske kuće otežavaju plaćanje računa bez ikakvih dodatnih troškova. Prethodnih godina, ako ste naplatili maksimalni iznos na svojoj kreditnoj kartici, ali ste bili u mogućnosti platiti svoj dug u cijelosti prije kraja razdoblja odgode, to je bilo poput produženja kredita koje vas nije koštalo dodatnog novca. Većina kompanija koje izdaju kreditne kartice smanjile su razdoblje odgode na manje od 25 dana, a neke su potpuno ukinule razdoblja odgode. Kupnja koju obavite danas u podne obično će odmah početi skupljati kamate. Provjerite sitna slova na svom ugovoru s kartičarskom kućom. Ako ustanovite da nemate razdoblja odgode prije nego što se kamate počnu povećavati, razmislite o prelasku na karticu koja je jednostavnija za korištenje.

Zakašnjele naknade stvarno se mogu zbrojiti. Pobrinite se da znate kolike su zakašnjele naknade za vašu kreditnu karticu i pod kojim okolnostima vam se može naplatiti. Zatezne naknade dramatično su porasle u posljednjih nekoliko godina. Ova činjenica u kombinaciji sa smanjenjem vašeg razdoblja počeka znači veliku zaradu za kartične tvrtke. Kad god je to moguće, pošaljite uplatu istog dana kada primite izvod kreditne kartice. Postoji nekoliko razloga da nikada ne kasnite s plaćanjem na svojim kreditnim karticama. Najočitiji razlog je da ćete izbjeći zakašnjele naknade. Zatim, zakašnjelo plaćanje može se prijaviti glavnim kreditnim uredima, ostavljajući loš trag na vašem kreditnom izvješću. Također postoji mogućnost da jednom zakašnjelom uplatom vaša kamatna stopa može biti trajno podignuta.

Možda niste svjesni da čak i uz samo jedno zakašnjelo plaćanje, vaša kartičarska kuća može, i najvjerojatnije hoće, povećati vašu kamatnu stopu. Jedno zakašnjelo plaćanje daje vašoj kartičarskoj kući pravo da povisi vašu kamatnu stopu do maksimuma dopuštenog zakonom. Ovo se ne odnosi samo na vaše kreditne kartice. Svako zakašnjelo plaćanje navedeno u vašem kreditnom izvješću može svim vašim zajmodavcima dati pravo da podignu vaše kamatne stope. Zakašnjelo plaćanje znači veći rizik za zajmodavca i možda ćete otkriti da neke vaše kamatne stope rastu zbog neplaćanja navedenog u vašem kreditnom izvješću.

Održavanje niskih kamatnih stopa i izbjegavanje skrivenih troškova i naknada najbolji je način da dugoročno uštedite novac kada su u pitanju vaše kreditne kartice. Upravljanje kreditom jedan je od najvažnijih čimbenika vaše ukupne financijske stabilnosti. Provjerite jeste li u potpunosti razumjeli uvjete i odredbe svojih kreditnih kartica i svih drugih kreditnih računa koje možda imate, poput zajma za automobil, hipoteke i svih drugih revolving računa. Plaćanjem na vrijeme uštedjet ćete stotine ili više dolara svake godine na kamatama i drugim naknadama.

Povoljna kupnja s kuponima

Dvostruki kuponi izvrstan su alat za štedljive kupce. Ne može se poreći da su kuponi veliki uspjeh. Često proizvođači robe

Biti mama nije samo rađanje

Biti mama nije samo rađanje, mogu puno toga razumjeti i prihvatiti u životima drugih ljudi. Svatko donosi vlastiti izbor –