HEKLANJE

Kako koristiti osiguranu kreditnu karticu za popravak kredita

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste ikada imali kreditne kartice, plaćali mjesečni račun ili dobili kredit, imate kreditni rejting. Kada plaćate vjerovniku, oni prijavljuju ta plaćanja agencijama za kreditno izvješćivanje koje sastavljaju vaše kreditno izvješće i prate vašu kreditnu povijest. Ako propustite plaćanje ili još gore, vaš dug bude poslan agentu za naplatu, to negativno utječe na vaš kreditni rejting i može vas spriječiti da dobijete više kreditnih linija kada vam zatrebaju u budućnosti.

Čim shvatite da ste u ovoj situaciji, ključno je da se odmah počnete truditi popraviti svoj kreditni rejting. Većini ljudi ovo se čini kao nešto što je teško učiniti, ali ako ne poduzmete ništa da popravite svoj kredit, to će samo produžiti štetu do sedam godina. Sve dok se vaša kreditna sposobnost ne poboljša, vidjet ćete da vam je zabranjena bilo kakva vrsta kredita ili čak aktivnosti koje zahtijevaju kredit, kao što je iznajmljivanje automobila.



Jedan od načina da popravite svoju kreditnu sposobnost je nabavka osigurane kreditne kartice. Možda se pitate kako je to moguće s lošom kreditnom sposobnošću, kada ćete najvjerojatnije biti odbijeni prilikom ispunjavanja zahtjeva za kreditnu karticu. Međutim, bez kreditne kartice teško ćete vjerovnicima dokazati svoju odgovornost u pravodobnom plaćanju.

Isprobajte osiguranu kreditnu karticu. Sigurne kreditne kartice se prodaju posebno prema pojedincima s lošom kreditnom sposobnošću. Ove kreditne kartice funkcioniraju kada korisnik položi polog u visini svog kreditnog limita. Na primjer, ako položite 100 USD, vaš će kreditni limit biti 100 USD. Tvrtka koja izdaje kreditnu karticu tada će upotrijebiti vaš depozit za bilo koji saldo na kreditnoj kartici koji proizlazi iz zakašnjelih plaćanja.

Ova vrsta kreditne kartice je bez rizika za tvrtku koja je izdaje, jer oni uvijek mogu odbiti stanje od vašeg depozita, tako da ima smisla izdati ove kartice osobama s lošom kreditnom sposobnošću. Međutim, jedan nedostatak osiguranih kreditnih kartica je godišnja naknada koju većina običnih kreditnih kartica ne naplaćuje.

Nakon što nabavite jednu od ovih osiguranih kreditnih kartica, koristite je štedljivo, ali redovito i pobrinite se da sva plaćanja šaljete poštom na vrijeme. To će vam omogućiti da polako, ali sigurno popravite svoj kredit. Svojim ćete vjerovnicima pokazati da ste pouzdani, odgovorni i da svoje račune plaćate na vrijeme.

Poduzimanje koraka prema popravljanju vaše kreditne sposobnosti eliminirat će rizik da vaša kreditna ocjena ostane “lošom” do sedam godina. Međutim, nakon sedam godina crne mrlje s vašeg kredita konačno će se skinuti, pa je čekanje uvijek opcija. Ako čekanje nije opcija, poduzmite potrebne korake za popravak kreditne sposobnosti. Nabavite svoju osiguranu kreditnu karticu, koristite je odgovorno i smanjite kaznu od sedam godina loše kreditne sposobnosti.