HEKLANJE

Ne morate biti kemičar da biste razumjeli karbamid peroksid za izbjeljivanje zubi

TEMU APP 100 E KUPON

Peroksid, ta pjenušava stvar koju liječnici i mame godinama koriste za čišćenje ogrebotina, osnovna je kemikalija za ovo sredstvo za izbjeljivanje zubi. Iznenađenje!

Karbamid peroksid i/ili vodikov peroksid dva su glavna ključna kemijska sastojka koja se koriste za izbjeljivanje zubi. Oni se nalaze u gotovo svim setovima za izbjeljivanje zubi i proizvodima za izbjeljivanje zubi koji su danas dostupni. Glavna razlika između mnogih od ovih proizvoda je snaga karbamid peroksidnog gela. Općenito pravilo je da što je veća čvrstoća, to su brži rezultati…i veći su rizici od oštećenja desni.



Većina profesionalnih gelova za izbjeljivanje/izbjeljivanje koristi samo nekoliko različitih kemikalija za izbjeljivanje zubi: karbamid peroksid, koji se koristi od nekoliko sati do preko noći, ili vodikov peroksid koji se obično koristi oko 30 minuta nekoliko puta dnevno.
Karbamid peroksid zapravo je proizvod manje snage koji može ograničiti iritirajuće učinke jačih peroksidnih kemikalija.

Ipak, karbamid peroksidni gelovi dolaze u različitim jačinama. Oni se kreću od vrlo sigurnih 10% do tipičnijih 16 i 20-22% jačine. Dostupni su i još jači gelovi koji zahtijevaju više od 30% snage. Oni mogu promijeniti boju mekog tkiva u ustima ako gel dođe u dodir s njim dulje vrijeme.

Ove jače peroksidne gelove vjerojatno treba uzeti u obzir samo ako ih radi zubar ili stomatolog. Stomatolog može osigurati da se materijal nanosi samo na površine zuba i može bolje zaštititi desni i meko tkivo u ustima. Proizvodi veće snage također su razlog zašto stomatolog može postići brže, iako mnogo skuplje rezultate prije. Iako biste mogli biti u iskušenju da dobijete najveću dostupnu snagu, što je jačina veća, to je veći rizik od problema. Za najbolje rezultate izbjeljivanja zubi kod kuće koristite niži ili srednji raspon jačine karbamid peroksida.

Profesionalni setovi za izbjeljivanje zubi izbjeljuju zube tisućama ljudi svake godine bez većih problema. To ne znači da je korištenje proizvoda za izbjeljivanje zubi potpuno bez ikakvih problema, čak i ako se koriste nepravilno. Ako se karbamid peroksidni gelovi ne koriste prema uputama, može doći do osjetljivosti zuba, promjene boje desni i lošeg izbjeljivanja zubi.

Peroksid i njegov pandan, karbamid peroksid, kemikalije su za izbjeljivanje. Točnije, poznati su kao oksidansi. Iako ste možda više svjesni osnovnog klornog izbjeljivača, vodikov peroksid ili peroksidna izbjeljivača također su još jedno dobro korišteno i pouzdano sredstvo za izbjeljivanje u mnogim industrijama. Izbjeljivači bezbedni za boje, pa čak i sada popularni izbjeljivači tipa “Oxy-Clean” stvarno su oksigenirajući ili oksidirajući izbjeljivači. Da budemo još jasniji, oni prodaju izbjeljivač s oksidirajućim sredstvom, a najvjerojatnije je to spoj koji sadrži peroksid u određenoj jačini.

Jeste li znali da izbjeljivač zapravo ne uklanja mrlje? Ovisno o korištenoj kemikaliji za izbjeljivanje, ona zapravo dodaje kisik (oksidira) mrlji ili uklanja ili (smanjuje) kisik iz mrlje. Usput, izbjeljivač s klorom smatra se redukcijskim sredstvom koje uklanja kisik iz mrlja. Ovisno o vrsti mrlje, ona jednostavno nestane kada se nanese pravi proizvod za izbjeljivanje.

Dakle, karbamid peroksid je oksidirajuće sredstvo koje izbjeljuje ili izbjeljuje vaše zube dodavanjem molekula kisika mrljama. Upamtite da je karbamid peroksid gotovo isti proizvod kao ona smeđa bočica vodikovog peroksida koju su mame desetljećima koristile za čišćenje posjekotina i ogrebotina na djeci. Kada se koristi prema uputama, to je siguran i učinkovit proizvod za izbjeljivanje zubi koji može učiniti da vaš osmijeh izgleda najbolje.



Poslovna etika i svrha

Svrha poslovanja je ostvarivanje maksimalnih povrata za svoje vlasnike i dioničare. Dakle, treba li tvrtka slijediti sve aktivnosti koje povećavaju