HEKLANJE

Neispravne veze su loše vijesti za webmastere

TEMU APP 100 E KUPON

Uloga ili odgovornosti webmastera ili vlasnika web stranice ne prestaju kada web stranica kojom on upravlja počne “živjeti” i sada je dostupna posjetiteljima na mreži. Postoji čitav niz novih odgovornosti i funkcija koje vlasnik web-mjesta mora preuzeti kako bi osigurao da njegovo web-mjesto kontinuirano savršeno radi i može ispunjavati predviđene funkcije. Neke od odgovornosti koje on mora preuzeti uključuju pružanje što je više moguće svježeg sadržaja, slanje web stranice tražilicama i aktivno traženje uzajamnih poveznica kako bi se podigao rang u tražilicama.

Jedna od najvažnijih odgovornosti vlasnika web stranice je provjera neispravnih poveznica na njegovu web stranicu. Neispravne veze mogu se smatrati jednom od najgorih stvari koje se mogu dogoditi web stranici. Puno ne tako dobrih percepcija i negativnih učinaka proizlazi iz posjedovanja stranice koja je prepuna neispravnih veza.



Zapravo, neispravne veze muče toliko mnogo web stranica da se to smatra ozbiljnim problemom na webu. Mogu se navesti mnogi razlozi za širenje neispravnih hiperveza, opći uzroci neispravnih veza uključuju: web-mjesta koja se ne održavaju s odgovarajućim stupnjem predanosti, arhitektura web-mjesta i način na koji se informacije postavljaju unutar web-mjesta stalno se mijenjaju, a veliki pojavnost web stranica koje se zatvaraju.

Hiperveze su vrlo važna komponenta web stranica jer pomažu u navigaciji po web stranicama i upućuju na upute izvan web stranice. Web stranica bez poveznica je poput gomile dokumenata koji su nagomilani jedan na drugom bez rime ili razloga i bez inteligentnog načina da dođete do informacija koje trebate.

Upravljanje vezama vrlo je važan i apsolutno bitan dio održavanja web stranice. Kao što je prethodno spomenuto, neispravne veze sa sobom donose vrlo negativne percepcije o web stranici, a one mogu imati vrlo štetne učinke na promet koji web stranica generira.

Iz tehničke perspektive, neispravne veze mogu zaustaviti robote tražilica mrtve u svojim stazama, učinkovito ih sprječavajući da potpuno mapiraju web mjesto za slanje tražilicama. Osim toga, web-mjesto koje je prožeto brojnim neispravnim hipervezama daje posjetiteljima ideju da je web-mjesto neprofesionalno i da vlasnik ili vlasnici web-mjesta imaju sumnjivu reputaciju – vrlo skupi problemi sa slikom koje je teško promijeniti nakon što se uspostavi. Štoviše, posjetitelji koji naiđu na brojne poteškoće na web stranici najvjerojatnije se više neće vraćati na ponovni posjet, to je gotovo jednako gubitku potencijalnih klijenata. Bit će isključeni jer neće dobiti stranicu koju traže, misleći da je zapravo nema na web mjestu, au stvarnosti stranica postoji samo što je pogreška u kodiranju učinila stranicu nedostupnom.

Budući da korisnici interneta postaju sve sofisticiraniji kako vrijeme prolazi, vlasnicima web stranica trebat će više truda da privuku te korisnike da posjete njihove web stranice, a neispravne hiperveze ni na koji način neće pomoći ovom vrlo teškom procesu.

Vlasnici web stranica i webmasteri trebali bi biti vrlo svjesni loših učinaka neispravnih veza na svojim web stranicama. Trebali bi marljivo ukloniti i popraviti sve pokvarene veze. Srećom, sada postoji sve veći broj praktičnih uslužnih programa koji mogu pomoći webmasterima da pronađu neispravne veze. S ovim uslužnim programima upravljanje web-stranicom postaje relativno lakše.

Na primjer, xml-sitemaps.com je programirao samostalnu skriptu koja ne samo da će kreirati karte web stranica, već također traži neispravne veze na web stranici i zatim obavještava webmastere ili vlasnike web stranica koje su to veze i na koje stranice su veze povezane. Ova automatizacija zadatka provjere neispravnih poveznica velika je ušteda vremena za webmastere i vlasnike web stranica.



Plastični dug

Dug U Americi nije samo prihvaćeno da je većina nas u dugovima po kreditnim karticama do koljena, to je i