HEKLANJE

Njega kože koja stari – saznajte više o uobičajenim AHA molekulama

TEMU APP 100 E KUPON

AHA postaju vrlo popularne u borbi protiv starenja kože i dodaju se većini proizvoda za uljepšavanje i njegu kože. AHA su jedan od sastojaka koji nam pomažu da koža izgleda dulje mlado. Doznajmo više o uobičajenim AHA molekulama i kako pomažu u njezi kože.

Glikolna kiselina – ovo je jedna od najčešće korištenih alfa hidroksi kiselina u njezi kože. Prirodno se dobiva iz soka šećerne trske. Glikolna kiselina ima vrlo malu molekularnu veličinu. Ova mala molekularna veličina omogućuje glikolnoj kiselini da brže prodre u kožu. Mrtve stanice kože koje se vežu s kožom uklanja glikolna kiselina otpuštanjem ljepila koje lijepi mrtve stanice za kožu. Kako se ljepilo popušta, mrtve stanice se ljušte dajući koži čišći izgled. Brže uklanjanje mrtvih stanica također omogućuje rast novih stanica. Glikolna kiselina također izglađuje fine bore. Ova kiselina također pomaže u liječenju mitesera i isušuje višak površinske masnoće na koži. Također se smatra da glikolna kiselina u određenoj mjeri stimulira proizvodnju kolagena. Ova kiselina također održava kožu vlažnom držeći vodu vezanom za kožu i sprječava isušivanje kože. Također može izbijeliti neka mjesta na koži. Dodatna prednost glikolne kiseline je ta što pomaže drugim sastojcima za njegu kože da dopru dublje u kožu i čini ih učinkovitijima. Glikolna kiselina je na samom vrhu njege kože.



Mliječna kiselina – dobiva se iz mlijeka. Mliječne kupke popularne su od davnina za svježu kožu i bolju njegu kože. To je zbog mliječne kiseline. Mliječna kiselina je dobar ovlaživač kože jer pomaže zadržati vodu u koži. Također je dobar piling za mrtve stanice kože. Obično se koristi u kombinaciji s drugim AHA u proizvodima za njegu kože.

Limunska kiselina je također alfa hidroksi kiselina. Limunska kiselina se dobiva iz citrusnog voća. Ubrzava proizvodnju kolagena i također uklanja mrlje na koži. Limunska kiselina nije dobar piling. Smatra se dobrim antioksidansom jer neutralizira slobodne radikale koji stare kožu. Limunska kiselina se od davnina koristi za njegu kože u kućnim lijekovima.

Jabučna kiselina i vinska kiselina su druge popularne alfa hidroksi kiseline. Obično se ne koriste sami za tretmane za njegu kože, već se dodaju kako bi se napravila kombinacija AHA proizvoda za njegu kože kako bi se postigla višestruka korist.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.

Dug Novac i Sreća

Savjeti koji će vam pomoći da se oslobodite dugova i ostanete vani. Riješiti problem Ako ste u dugovima, brže ste

Smanjenje žičane plastike

Wired Plastic robna je marka jedne od najisplativijih prepaid debitnih kartica. Za razliku od kreditnih kartica, ne postoje dugovi kada

O neograničenom hostingu domene

Kada pogledamo paket hosting plana, bit će vrlo atraktivan. Nudi značajke kao što su neograničeno hosting domene, neograničena poddomena, neograničena