HEKLANJE

Njega kože – Što su AHA?

TEMU APP 100 E KUPON

Proizvodi protiv starenja i proizvodi za njegu kože s dodatkom AHA preplavljuju tržište. Alfa hidroksi kiseline bi trebale izgladiti fine linije i površinske bore, poboljšati teksturu i tonus kože, deblokirati i očistiti pore. Također poboljšavaju masnu kožu ili akne, te poboljšavaju stanje kože općenito. AHA ili alfa hidroksi kiseline nisu novost u njezi kože. Legende Kleopatrinih mliječnih kupki dobro su poznate u njezi ljepote i kože. Polinežani su koristili šećernu trsku i voćne sokove kako bi omekšali kožu. Zajednički čimbenik za svojstva ovih prirodnih proizvoda je ova skupina prirodnih tvari koje se nalaze u šećernoj trski, voću, mlijeku, melasi itd., a nazivaju se AHA.

Što su AHA molekule?



Kako biste saznali sadrži li kozmetički proizvod AHA, pogledajte popis sastojaka. AHA sastojci mogu biti navedeni kao:

Glikolna kiselina, mliječna kiselina, jabučna kiselina, limunska kiselina, glikolna kiselina + amonijev glikolat, alfa-hidroksietanska kiselina + amonijev alfa-hidroksietanoat, alfa-hidroksioktanska kiselina, alfa-hidroksikaprilna kiselina, hidroksikaprilna kiselina, miješana voćna kiselina, tri-alfa hidroksi voće kiseline, trostruka voćna kiselina, ekstrakt šećerne trske, alfa hidroksi i botanički kompleks, glikomer L-alfa hidroksi kiseline u umreženim masnim kiselinama alfa nutriju (tri AHA).

Kako AHA djeluje?

Da bismo saznali kako AHA djeluje na njegu kože, pogledajmo kako koža stari i kako je održati mladom. Stanice u vanjskim slojevima kože povezane su međustaničnom tekućinom. Kako čovjek stari, ova tvar nalik ljepilu veže stanice kože čvršće i gušće. Mrtvi slojevi kože se nakupljaju i za razliku od mlade kože, prirodni piling postaje otežan. Ova skupina prirodnih kiselina ima sposobnost otpuštanja ove međustanične tekućine i omogućuje lako skidanje gornjeg sloja mrtve kože. Tako AHA proizvodi uzrokuju eksfolijaciju, odnosno ljuštenje površinske kože. Opseg eksfolijacije ovisi o vrsti i koncentraciji AHA, njenom pH (kiselosti) i drugim sastojcima u proizvodu. Većina kozmetike za njegu kože koja se prodaje potrošačima sadrži AHA u razinama do 10 posto.

Nuspojave AHA

Nuspojave proizvoda koji sadrže AHA mogu uključivati opekline, svrbež, bol i moguće ožiljke. Stupanj kiselosti (pH) proizvoda također može utjecati na iritaciju. Neki stručnjaci savjetuju da bi ljudi trebali kupovati proizvode s koncentracijom AHA od 10% ili manje i pH od 3,5 ili višim (što je viši pH, niža je kiselost). Ako se pojave bilo kakve nuspojave, potrebno je odmah prekinuti korištenje. U svakom slučaju, ljudima se savjetuje da izbjegavaju sunčevu svjetlost ili koriste odgovarajuću zaštitu kada ih koriste.

Najbolji način korištenja AHA proizvoda bio bi isprobati proizvod neko vrijeme i vidjeti razliku u koži. Izbjegavajte izlaganje sunčevoj svjetlosti dok koristite AHA proizvode i pazite na eventualne nuspojave. Savjetovanje s dermatologom prije korištenja ovih proizvoda bio bi još bolji način djelovanja, a najbolje bi bilo uzeti Kleopatrin recept za mliječnu kupku i ostati mlađi.



Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.

Uvod u Aol Wireless Uk Broadband

AOL je jedan od vodećih svjetskih pružatelja internetskih usluga. AOL UK usluga širokopojasnog interneta također je jedna od najčešće korištenih