HEKLANJE

Oblikovanje nosa rinoplastikom

TEMU APP 100 E KUPON

Rinoplastika je operacija nosa. Zahvat se može učiniti iz medicinskih razloga, problema s disanjem, urođenih mana ili ozljeda, ili se jednostavno može učiniti u estetsko-kozmetičke svrhe.

Postupci rinoplastike



Postoje dvije vrste zahvata rinoplastike. Prvi tip je poznat kao otvoreni postupak. Kod otvorenog postupka, manji rez se napravi između nosnica, omogućujući im da podignu taj dio kože nosa s nosa radi bolje vidljivosti hrskavice i kosti. Ovaj postupak daje kirurgu veću kontrolu nad pacijentovim nosom jer mogu vidjeti kost i hrskavicu. Otvorena rinoplastika ostavit će ožiljak; međutim, za vještog kirurga ožiljak neće biti vidljiv sa standardne udaljenosti gledanja.

Druga vrsta je zatvorena rinoplastika, gdje se rade rezovi na unutarnjoj strani nosa, čime se prikriva svaki trag operacije. Međutim, u nekim slučajevima vaš kirurg možda neće moći doći do ciljanih područja kako bi dovoljno dobro izveo operaciju.

Postoje prednosti i nedostaci obje vrste rinoplastike. Stoga je potrebno posavjetovati se sa svojim kirurgom kako biste utvrdili koji bi tip bio najprikladniji za vašu situaciju.

Pronalaženje pravog kirurga

Iako je oblikovanje nosa poznato već desetljećima, ono zahtijeva nevjerojatnu sposobnost kirurga. Vaš bi liječnik trebao imati odgovarajuću certifikaciju i iskustvo potrebno za izvođenje danog postupka.

Intervjuirajte najmanje dva ili tri plastična kirurga, on ili ona bi trebali biti certificirani i imati najmanje 5 godina iskustva. Tijekom konzultacija, pitajte koliko su rinoplastike napravili u posljednjih godinu dana, razmislite o tome koliko dobro liječnik sluša vaše ideje, tražite da vidite primjere njihovog rada i što mogu učiniti za vas.

Isto tako, ako idete pod opću anesteziju, provjerite je li Američki odbor za anesteziologiju certificirao vašeg anesteziologa. Osim toga, pobrinite se da u slučaju nepredviđenih komplikacija budete brzo primljeni u obližnju kvalitetnu bolnicu.



Naknade za rinoplastiku

Naknada kirurga: 3500 dolara
Anesteziolog: 700 dolara
Naknada za objekt: 800 USD
Prosječna ukupna cijena: 5000 dolara

Rinoplastika obično nije pokrivena osiguranjem osim ako se postupak izvodi iz medicinskih razloga, npr. urođene mane ili nezgode. Stoga biste se trebali posavjetovati s kirurgom o planovima plaćanja ili potražiti financijsku tvrtku specijaliziranu za medicinske zajmove. Ako vaš osiguravatelj kaže da je to pokriveno, svakako od njega dobijete predautorizaciju prije operacije.



Komplikacije

Ako ste pažljivi i birate koga ćete odabrati za svog kirurga, anesteziologa i, naravno, operacijsku ustanovu, postoji samo manje od 5% šanse za bilo kakve komplikacije.

Međutim, mogući rizik koji ćete morati razmotriti i prihvatiti prije estetske operacije nosa je revizijska rinoplastika. Prvo, zato što je operacija nosa težak zahvat, a drugo, nakon operacije vaš se nos može promijeniti na načine koji se ne mogu unaprijed predvidjeti. Preporuča se pričekati najmanje godinu dana ako je potrebna revizijska rinoplastika.



Oporavak

Na vrh nosa stavlja se udlaga kako bi ostao na mjestu dok zacjeljuje, a gaza se umeće nekoliko dana kako bi se septum zaštitio od pomicanja i smanjilo krvarenje. Udlaga se obično uklanja unutar tjedan dana.

Za oticanje i nelagodu propisani su protuupalni lijekovi i lijek protiv bolova, kao i antibiotik za sprječavanje infekcije. Također biste trebali staviti led, podignuti glavu i izbjegavati puhanje nosa i nošenje naočala.

Konačno, malo je ljudi koji požale što su operirali nos. Ima potencijal stvoriti novi izgled i dati novo samopouzdanje. Samo budi oprezan

Trendovi boja kose – novi vi

Aktualni trendovi boja kose definirani su u sklopu kretanja prema opuštenom glamuru. Zdrava, sjajna kosa, s puno pokreta, a opet