HEKLANJE

Obratite se vjerovnicima za pomoć s popravkom kredita

TEMU APP 100 E KUPON

Imati dobar kredit gotovo je nužno u današnjem svijetu. U većini slučajeva kredit je neophodan za posjedovanje automobila ili doma, a s porastom internetske kupovine teško je ostati bez kreditne kartice. Nažalost, neki ljudi upadnu u probleme sa svojim kreditom. Propuste neka minimalna plaćanja na svojoj kreditnoj kartici ili dopuste da zajam propadne. Kada se to dogodi vjerovnik će to prijaviti agenciji za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti koja će to dodati u vašu kreditnu povijest. Nakon što je vaša kreditna povijest oštećena, može biti teško popraviti: većina stvari ostat će u vašoj kreditnoj povijesti 7 godina prije nego što se uklone.

Jednom kad se nađete u situaciji da imate lošu kreditnu povijest, naći ćete se s mnogim dosad nepoznatim problemima: nećete moći unajmiti automobile ili kupiti stvari online; stanodavci će oklijevati iznajmiti vam nekretninu; hipoteku može biti teško ili nemoguće dobiti. Zbog toga je važno krenuti s popravkom kreditne sposobnosti što je prije moguće: možete učiniti čuda za popravak kreditne sposobnosti poduzimanjem proaktivnih ranih radnji.



Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti ako kasnite s plaćanjem jest kontaktirati svog vjerovnika. Mnogi ljudi, nažalost, imaju suprotan pristup: osjećaju neugodu ili sram te izbjegavaju pozive i kontakt sa svojim vjerovnicima. Ova vrsta ponašanja je kratkovidna i rezultirat će dugoročnim kreditnim poteškoćama.

Najbolje što možete učiniti u smislu popravljanja kreditne sposobnosti jest kontaktirati svog vjerovnika čim naiđete na probleme s dugom. Imajte na umu da ključ popravka kreditne sposobnosti leži u vašem izvješću o kreditnoj povijesti, a izvješće ovisi o tome hoće li vas vjerovnik prijaviti agenciji za prijavu kreditne sposobnosti. U većini slučajeva vaš će vjerovnik biti otvoren za razgovor o alternativnim planovima plaćanja i rješenjima. Imajte na umu da nije u interesu vjerovnika da vas odgurne, jer bi to moglo značiti da uopće neće dobiti isplatu. Umjesto toga, vjerovnik će vjerojatno biti otvoren za razgovor o uvjetima.

Iz tih razloga uvijek biste trebali kontaktirati svog vjerovnika kako biste osigurali brži popravak kredita. Nakon što ih kontaktirate, predložite sustav plaćanja koji je realan i za vas i za vjerovnika. Apsolutno je bitno da predložite plan plaćanja kojeg se možete pridržavati i da ga se pridržavate. Apsolutno najgora stvar koju možete učiniti je neisplatiti ta plaćanja – ako to učinite, činit će se kao da ste jednostavno odugovlačili kako biste izbjegli plaćanje sa stajališta vjerovnika.

Općenito, kada kontaktirate svoje vjerovnike u vezi s nepodmirenim dugovima, imajte na umu da će njihova odluka o tome hoće li prijaviti vaše neplaćanje agenciji za kreditna izvješća uvelike utjecati na vas i u vašem je interesu da učinite sve što je u vašoj moći da uvjerite vjerovnik da to ne učini. Ako rano kontaktirate svog vjerovnika i predložite realan sustav plaćanja, poduzimate jedan od najučinkovitijih mogućih koraka prema popravku kredita.