HEKLANJE

Odaberite softver za sigurnosno kopiranje za plan oporavka podatkovnog centra od katastrofe

TEMU APP 100 E KUPON

Podatkovni centar pohranjuje sve programe, datoteke, aplikacije i druge digitalne informacije koje tvrtka treba imati, tako da se može razumno natjecati s tvrtkama koje koriste internet. Ako su njihovi dosjei uništeni, to bi zaustavilo proizvodnju tvrtke, što bi moglo uzrokovati snažan udarac pozitivnom novčanom toku. Zbog toga je apsolutno ključno uložiti vrijeme i novac u pouzdani plan oporavka podatkovnog centra od katastrofe.

Ako ste već uvjereni da morate zaštititi svoje podatke, onda je sljedeće pitanje što bismo uopće trebali tražiti u planu oporavka podatkovnog centra od katastrofe?



Nije bitno jeste li velika multinacionalna korporacija ili nova tvrtka koja upravo ulazi u fazu brzog rasta. Svaki posao treba prvorazredni računalni sustav za sigurnosno kopiranje.

Sustavi računalnih sigurnosnih kopija dio su planova oporavka podatkovnog centra od katastrofe jer igraju glavnu ulogu u zaštiti relevantnih podataka koji održavaju vaše poslovanje na životu i vraćanju tih podataka ako dođe do kvara računalnog hardvera. Zbog važnosti njegove funkcije, odabir pravog programa za sigurnosno kopiranje računala ključan je za plan oporavka vašeg podatkovnog centra od katastrofe.

Dolje je navedeno nekoliko činjenica koje treba uzeti u obzir tijekom vaše potrage za najboljim računalnim sustavom sigurnosnog kopiranja:

Zaštita: Koliko razina sigurnosti ima program? Ima li odgovarajući administrativni postupak prijave? Može li sačuvati vaše datoteke netaknutima u vlastitom “trezoru” tako da ne mogu iscuriti, izgubiti se ili izbrisati? Utvrđivanje što sigurnosni sustav programa može, a što ne može učiniti ključno je za odabir. Program koji želite odabrati mora imati vrhunsku sigurnost.

Jednostavan pristup: iako sigurnosno kopirane datoteke moraju biti sigurne, istovremeno bi trebale biti lako dostupne. Ovo potiče česta ažuriranja i pojednostavljuje procedure dokumentacije. Pristupačan sustav povećava učinkovitost poslovanja, omogućavajući više vremena za rad na drugim važnim pitanjima i odgovornostima.

Prostor za pohranu: Brzina pohrane uvijek je veliki problem za mrežno sigurnosno kopiranje računala. Čak i mali poslovni subjekt može imati nevjerojatnu količinu podataka koje je potrebno pohraniti. Od vitalne je važnosti znati sve mogućnosti pohrane i ograničenja mrežnih sigurnosnih kopija vašeg računala, tako da možete potvrditi može li ono doista obraditi sve ili vaše vrijedne podatke.

Lakoća upotrebe: Nije obavezan uvjet, ali program koji je jednostavan za razumijevanje i rukovanje veliki je plus iz više razloga. Jednostavnim, ali učinkovitim programom će se upravljati, verificirati, sigurnosno kopirati i češće će se provjeravati kontrola kvalitete. To minimizira rizik od katastrofe prilikom oporavka datoteke i povećava vjerojatnost potpunog oporavka od padova računala.



Pouzdanost: Još jedna važna točka na koju treba obratiti pažnju jest može li program u potpunosti pohraniti i vratiti vaše podatke kada se to od vas zatraži, a da ne morate skakati kroz bilo kakve probleme? Trebali biste se pobrinuti za jednostavno vraćanje podataka.

Nemojte se ubrajati među mnoge tvrtke koje ne obraćaju dovoljno pozornosti na planove oporavka od katastrofe svojih podatkovnih centara. Zanemarivanje provjere je li sustav sigurnosnog kopiranja vašeg računala spreman za katastrofalno vraćanje oporavka datoteke bit će bolno iskustvo kada vam je to najpotrebnije.

U svakom trenutku morate imati na umu da će, ovisno o sustavu sigurnosne kopije računala koji odaberete, on napraviti ili pokvariti plan oporavka vašeg podatkovnog centra od katastrofe. Stoga si svakako uzmite vremena i birajte mudro.



Njegujte svoju kreditnu karticu

Držanje jednog ili više računa kreditnih kartica može biti vrlo zgodan način upravljanja vašim financijama u današnjem društvu, i iako

Tražite besplatan FTP klijent?

Tražite besplatan FTP klijent kojeg možete pokrenuti direktno iz Firefoxa? Našli ste ga! FireFTP je besplatan, siguran, cross-platform FTP klijent