HEKLANJE

Odgovorno korištenje kreditnih kartica

Dok koračamo glavom bez obzira u novo tisućljeće, čini se da je kreditna kartica bitan pribor modernog života.

Nema puno mjesta na našem planetu gdje ne možete koristiti ‘fantastičnu plastiku’ za velike i male kupovine. U ovom fenomenu (golemosti mreže kreditnih kartica) leži zasjeda kreditne epidemije.



Nažalost, za neke od nas ne možemo kontrolirati korištenje svojih kreditnih kartica i padamo u silaznu spiralu sve dubljeg duga. S njihove je strane neodgovorna činjenica da financijske institucije slobodno izdaju kreditne kartice onima za koje gotovo sigurno shvaćaju da nemaju kapacitet kontrolirati svoju potrošnju ili sredstva za otplatu kreditnih limita.

Naravno s druge strane postoje milijuni odgovornih korisnika kredita. Za mnoge ljude kreditna kartica je sredstvo pomoću kojeg se mogu nositi sa svojom trenutnom situacijom, što im omogućuje da preuzmu kontrolu nad svojim financijama. Na taj način mogu se uspješno izvući iz skliske rupe duga i zadržati kontrolu nad svojom potrošnjom.

Odgovorno korištenje kreditnih kartica podrazumijeva kontrolu nad svojim životima. Za mnoge je ‘maloprodajna terapija’ bijeg od stvarnosti onoga što se zapravo događa u njihovim svakodnevnim okolnostima. Da bismo bili odgovoran korisnik kreditne kartice, moramo uzeti u obzir nekoliko stvari:

1. Nikad ne trošite više nego što si stvarno možemo priuštiti! Čini se prilično očiglednim za osobu koja razmišlja, ali uvijek postoji iskušenje da koristimo svoje kreditne kartice za stvari za koje mislimo da ne možemo bez njih.

2. Ako trebamo koristiti našu kreditnu karticu za velike stavke ulaznica, nemojte ih ponovno koristiti dok u potpunosti ne eliminiramo negativni saldo s te kartice.

3. Idealno bi bilo da svaki mjesec platite cjelokupno dugovanje i u najmanju ruku platite više od minimalnog iznosa uplate (i nadamo se da nećete više trošiti dok naša kreditna kartica ponovno ne bude bez dugova).

4. Ako svoju kreditnu karticu koristimo za sve, npr. namirnice, račune za režije, dnevne troškove itd. kao sredstvo praćenja naših izdataka, tada postavite automatski sustav plaćanja kod naše banke tako da se saldo isplaćuje svaki mjesec bez kamata. vremenski okvir.



5. Kad idemo pregledavati – ne uzimajte našu karticu da ne dođemo u iskušenje da trošimo na nepotrebne stvari. Naši novčanici zapravo mogu izdržati bez naše kreditne kartice (možemo li?).

6. Ako ništa drugo ne uspije – zamrznite svoj kredit! Da, doslovno napunite veliku posudu vodom, stavite svoju kreditnu karticu u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti i objesite je u vodu, a sada stavite posudu na dno zamrzivača i ostavite na mjestu dok se potpuno ne zamrzne. U najmanju ruku, ovo će vam dati malo “vremena za razmišljanje” prije nego što budete mogli koristiti svoju karticu.

Kreditne kartice su dobra stvar kada se koriste mudro. Ako se nađemo u dugovima preko glave potražite stručnu pomoć. Nije znak slabosti tražiti pomoć u upravljanju našim financijama, zapravo je upravo suprotno. Mnogi ljudi su otkrili oslobađanje od paralizirajućih dugova tako što su poduzeli korak i pronašli nekoga tko će im pomoći.



TEMU APP 100 E KUPON

Kako upoznati nove ljude?

U današnje vrijeme izreka da nije bitno što znate već koga znate iz dana u dan potvrđuje svoj smisao. Koliko