HEKLANJE

Odlučite koja je nagradna kreditna kartica prava za vas

TEMU APP 100 E KUPON

Kad sortirate veliki broj dostupnih nagradnih kreditnih kartica, ponekad se može činiti neodoljivim. Odlučiti koji je najbolji za vas može se činiti kao težak zadatak, ali ne mora biti. Ako pogledate vlastite navike potrošnje, životni stil i pogodnosti koje svaka kartica nudi, ne bi vam trebalo biti previše teško odrediti najbolje dostupne kreditne kartice za nagradu.

Procjena vaših navika potrošnje



Vaše potrošačke navike uvelike utječu na određivanje koja je nagradna kreditna kartica najbolja za vas. Na primjer, ako obično trošite mnogo novca svake godine na kreditnu karticu, dobit ćete veći povrat. Ako, s druge strane, rijetko koristite kreditnu karticu, vjerojatno nećete dobiti puno od kartice. Slično tome, mnoge nagradne kreditne kartice imaju datum isteka za bodove koje zaradite s njima, koji se zatim mijenjaju za nagrade. Ako u tom roku ne potrošite dovoljno na kartici, od kartice nećete dobiti ništa. Stoga pri odabiru nagradne kreditne kartice morate uzeti u obzir datume isteka i razmjenu bodova.

Slično tome, morate odrediti hoćete li moći u cijelosti isplatiti karticu na kraju svakog ciklusa naplate. Stvarno, nagradne kreditne kartice su najprikladnije za pojedince koji mogu platiti saldo svaki mjesec. To je zato što nagradne kreditne kartice obično imaju višu kamatnu stopu od tradicionalnih kreditnih kartica. Viša kamatna stopa jednaka je većim financijskim troškovima ako ne plaćate račun svaki mjesec. Ako i dalje imate snažnu želju za nagradnom kreditnom karticom iako ne plaćate svoj račun u cijelosti svaki mjesec, svakako odaberite karticu s vrlo niskom kamatnom stopom. Inače ćete svake godine plaćati više financijskih troškova nego što zarađujete.

Gledajući vaš stil života

Vaš stil života također ima puno veze s odabirom najbolje kreditne kartice za nagradu. Budući da većina nagradnih kreditnih kartica daje bonus bodove za određene vrste kupnji, trebali biste odabrati karticu koja vas nagrađuje za kupnje koje već redovito obavljate. Slično tome, trebali biste se pobrinuti da su nagrade na kreditnoj kartici one koje vas zanimaju. Uostalom, neće biti važno hoće li se nagradni bodovi lako akumulirati ako nemate koristi od nagrada! U isto vrijeme, nije važno ako su nagrade fantastične ako ne možete lako skupljati bodove.

Zapamtite, postoji nekoliko različitih vrsta nagradnih kreditnih kartica. Neki nude novčane nagrade, neki se mogu koristiti za prikupljanje zrakoplovnih milja, dok se drugi mogu koristiti za razne specijalizirane nagrade kao što su darovni bonovi, stereo oprema, odjeća, odmori, pa čak i automobili. Stoga svakako istražite svoje mogućnosti kako biste pronašli vrstu nagradne kreditne kartice koja će vam pružiti najkorisnije nagrade.

Nagradne pogodnosti kreditne kartice

Gotovo sve kreditne kartice imaju pogodnosti, isto vrijedi i za nagradne kreditne kartice. Uz programe nagrađivanja koje nude, mogu također imati pogodnosti kao što su zaštita kupnje, prošireno jamstvo, putno osiguranje, osiguranje za iznajmljivanje automobila i osiguranje izgubljene prtljage. Nakon što suzite izbor prema svojim navikama potrošnje i životnom stilu, donesite konačnu odluku na temelju dodatnih pogodnosti koje nudi kartica. Opet, odaberite one koji su najprikladniji za vaše potrebe i od kojih ćete najvjerojatnije moći koristiti.