HEKLANJE

Studija pokazuje da se Amerikanci trebaju financijski osposobiti

TEMU APP 100 E KUPON

Većina Amerikanaca nema osnovno razumijevanje kada je u pitanju njihov kreditni rezultat i osobne financije, prema rezultatima ankete grupe za zaštitu potrošača Consumer Action i pružatelja financijskih usluga Capital One.

Istraživanje je obuhvatilo 1002 odrasla Amerikanca. Mjerilo se znanje ispitanika o osnovama osobnih financija kao što su proračun, navike štednje i kreditna načela.



Više od jedne trećine izjavilo je da ne koriste proračun za upravljanje troškovima svoje obitelji; više od 30 posto ispitanih ili nije znalo ili je netočno odgovorilo kada su upitani da definiraju dobar kreditni rezultat; a gotovo jedna četvrtina nikada nije pregledala svoje kreditno izvješće.

“S obzirom na sve veću važnost i utjecaj kreditnih rezultata na odluke o kupnji, zapanjujuće je da većina Amerikanaca ne razumije što se čini dobrim kreditnim rezultatom”, rekao je Ken McEldowney, izvršni direktor Consumer Action.

Za određivanje kreditne sposobnosti koriste se različiti čimbenici, uključujući potrošačevu povijest plaćanja, iznos trenutnog duga i duljinu kreditne povijesti.

Amandman na savezni Zakon o poštenim i točnim kreditnim transakcijama donesen 2004. sada omogućuje potrošačima da svake godine prime jedno besplatno izvješće o kreditnoj sposobnosti od svake od tri glavne agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti. Potrošači mogu zatražiti svoja izvješća online na www.annualcreditreport.com.

Koliko god je jednostavno provjeriti svoj kreditni rezultat i kreditno izvješće, “mnogi još uvijek zanemaruju poduzimanje ovog jednostavnog koraka kako bi zaštitili svoj kredit i svoje financije”, rekla je Diana Don Colby, direktorica financijskog obrazovanja u Capital One.

Osim pregledavanja vašeg kreditnog izvješća, stručnjaci se slažu da je obrazovanje ključ zdrave financijske budućnosti. Kako bi pomogli potrošačima da razumiju osnove, Capital One i Consumer Action kreirali su program financijske edukacije MoneyWi$e.

Program MoneyWi$e uključuje besplatne, višejezične brošure o temama o osobnim financijama, kao što su poboljšanje i ponovna izgradnja kredita, proračun, štednja i ulaganje.



Airbrush šminka

Nosi ga Catherine Zeta Jones. Kao i Jennifer Lopez. Zašto? Airbrush šminka stvara besprijekorno lice – gotovo kao da ste