HEKLANJE

Započnite vlastiti catering kod kuće

TEMU APP 100 E KUPON

Za neke od nas kuhanje može biti hobi, strast i čista radost. Ako vam ovo zvuči poznato, možda biste bili zainteresirani za pokretanje vlastite kućne catering usluge. Catering je velika prilika za kućni posao. Uz zahtjeve za catering uslugama za svadbene domjenke, rođendane, okupljanja ili čak poslovne večere, klijenti su dostupni od samog početka. Pokretanje ugostiteljskog posla zapravo je sve o planiranju. Stvorite ime, poslovni plan, nabavite svoju poslovnu licencu i nabavite svoju opremu. Nakon što ova četiri područja budu pod udarom, sve što će vam preostati je reklamirati svoju uslugu. U nastavku se detaljnije raspravlja o svakom od ovih područja radi boljeg razumijevanja svakog područja.

Naziv tvrtke



Ime vaše tvrtke može biti razigrano i zabavno ili ozbiljno i sofisticirano. Naziv vaše tvrtke govori ono što želite da bude u vezi s vašom tvrtkom. Naziv tvrtke sličan je vašoj odjeći. Ako želite da vas smatraju poslovnim profesionalcem, mogli biste nositi bluzu na zakopčavanje uz hlače ili odijelo. Ako ste ležerniji i volite zabavu, možete se obući u traperice ili majice kratkih rukava jarkih boja. Ime vaše tvrtke je isto. Primjer sofisticiranog imena bio bi Robertov Fine Catering Service. Daje osjećaj ozbiljnosti i stručnosti. Primjer zabavnog naziva tvrtke bio bi Aunt Fannie’s Fabulous Food Service. Zabavan i pun osobnosti, ovaj ugostitelj može biti vrlo privlačan mlađoj publici. Ovisno o tome što želite da naziv vaše tvrtke otkrije o vašoj tvrtki ovisi o vama.

Poslovni plan 101

Poslovni planovi ne moraju imati stotinu stranica i biti tiskani na otmjenom papiru. Poslovni plan mora sadržavati vaše ciljeve, vaš proračun i podatke o tome tko se razvija u vašoj tvrtki. Ovaj dokument možete ispisati kod kuće pomoću softvera koji se može kupiti u lokalnoj trgovini uredskog materijala.

Dozvola za posao

Posjetom lokalnom uredu za izdavanje dozvola ili lokalnom sudu možete platiti malu godišnju naknadu koja će vam omogućiti da vodite svoj posao od kuće,

Poslovna oprema

Iznajmljivati ili ne iznajmljivati, pitanje je? Svoj posao možete započeti iznajmljivanjem rabljene opreme za restorane ili potrošiti malo bogatstvo na novu opremu. To je općenito izbor temeljen na poslovnom proračunu. Obje metode omogućit će vam da započnete svoj posao od kuće. Uvijek možete odlučiti kupiti svaki novi komad tijekom određenog vremenskog razdoblja umjesto svih odjednom.



Nakon što sva ova područja uredite, možete se usredotočiti na oglašavanje. Razglasite svoju tvrtku putem letaka, brošura ili posjetnica koje se sve mogu ispisati u vašem kućnom uredu. Kada započinjete svoj posao, morate biti oprezni oko toga gdje trošite svoj novac. Spremanje tu i tamo koristan je ključ uspjeha. Nakon što počnete s radom, zahvaljivat ćete svojim sretnim zvijezdama što ste prihvatili priliku za posao vođenja vlastitog kućnog cateringa.

Prvi znakovi gripe

“Đavao nije tako strašan kao što je naslikan” – ova poznata izreka uopće nije o gripi. Kod njega je sve

Hvar

Hvar, otok u Jadranskom Moru, najduži je i najsunčaniji hrvatski otok te jedan od najljepših otoka na svijetu. Razvedena obala,