HEKLANJE

Povijest Cash Back kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice s povratom novca opcija su za vlasnike kartica već oko 15 godina. Unatoč tome što postoje već neko vrijeme, kreditne kartice s povratom novca i dalje su popularne među potrošačima. Razlozi za to su očiti – svi uživaju u primanju besplatnog novca!

Promjena u razmišljanju



Kad su kreditne kartice s povratom novca uvedene na tržište, bile su toplo primljene. Tri od četiri vlasnika kreditne kartice i dalje su prvenstveno zabrinuti oko dobivanja kreditne kartice s niskom kamatnom stopom ili 0,00% uvodne godišnje kamatne stope, ali potražnja za kreditnim karticama s povratom novca ostaje velika.

Ciljano tržište

Tvrtke koje se bave izdavanjem kreditnih kartica nadale su se da će privući velik broj novih vlasnika kartica kada su uvele kreditnu karticu s povratom novca – i strategija je uspjela. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, sve je više ljudi počelo shvaćati da su najbolji kandidati za kreditne kartice s povratom novca one koje otplaćuju svoje stanje na kraju svakog ciklusa naplate. To je zato što kreditne kartice s povratom novca obično imaju veće godišnje kamatne stope od kreditnih kartica koje ne nude posebne programe. Stoga ćete svake godine vjerojatno platiti više financijskih troškova nego što zaradite od programa ako u cijelosti ne otplatite saldo na kraju svakog ciklusa naplate.

Promjenjivi postotak nagrada

Kada su kreditne kartice s povratom gotovine prvi put uvedene, jednostavno su nudile paušalni postotak povrata. Kod većine kartica ta je stopa iznosila 1%, a rabat se slao korisniku na kraju godine. Ova praksa je, međutim, postala preskupa za kartičarske kuće. Stoga su počeli uvoditi strukture zarade. Uz ove strukture, vlasnici kartica su zaradili djelić izvornih 1% na svoje kupnje za sve kupnje ispod određenog iznosa. Često je ovaj određeni iznos iznosio 2500 USD svaki mjesec. Oblik određivanja nagrada nastavlja se s većinom današnjih kreditnih kartica s povratom novca.

Razbijanje kalupa

Iako mnoge kreditne kartice s povratom gotovine slijede strogi raspored zarade, neke od najboljih kreditnih kartica s povratom gotovine i dalje su prilično velikodušne. Citi Dividend Rewards MasterCard, na primjer, pruža vlasnicima kartica povrat od 5% na kupnje na benzinskim postajama, u trgovinama mješovitom robom i drogerijama. Sve druge kupnje dobivaju povrat gotovine od 1% – i nema ograničenja koliko se može potrošiti i zaraditi.



Održavamo vas organiziranim

Kreditne kartice za povrat gotovine također su se promijenile kako bi se pratio novac koji zaradite. Mnoge kreditne kartice s povratom gotovine jednostavno svaki mjesec ispisuju zarađeni iznos na izvodu računa. Neki će novac poslati automatski nakon što dosegne određeni iznos ili na kraju godine. S druge strane, drugi zahtijevaju od vlasnika kartica da nazovu kako bi naručili ček nakon što zarađeni novac dosegne određeni prag.

Pazite, međutim, da neke kreditne kartice s povratom novca nisu baš tako jednostavne za razumijevanje i praćenje. Neki mogu biti pomalo zbunjujući jer kartičarska kuća ne prikazuje iznos zarađenog novca na izvodu računa i ne navodi koliko je zarađeno za određene kupnje. Ponekad ćete morati kontaktirati službu za korisnike kako biste saznali koliko ste novca zaradili do određene točke.



Ako ste netko tko nije baš organiziran, možda biste trebali iskoristiti prednost kreditne kartice za povrat gotovine koja vam automatski šalje ček i koja umjesto vas vodi evidenciju o vašoj zaradi. Tvrtke s kreditnim karticama koje od vlasnika kartice zahtijevaju da nazovu kako bi zatražili čekove računaju na vašu zaboravnost i nadaju se da nikada nećete tražiti svoj ček. Naravno, to rezultira većim profitom za kartičnu tvrtku, a vas ostavlja bez nagrade koju ste zaradili. Dakle, budite sigurni da se dovoljno dobro poznajete kako biste u potpunosti iskoristili nagrade koje nude kreditne kartice s povratom novca.

Bloganje – razvijanje čitateljstva

1) Kvalitetni sadržaj – Zanimljivi sadržaji će zadržati vašu čitateljsku publiku. Redovito ažurirajte svoj blog. Googlebot, Googleov robot za indeksiranje