HEKLANJE

Odlučivanje jesu li jeftine kreditne kartice najbolji izbor za vas

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste u potrazi za jeftinim kreditnim karticama, morate imati jasnu ideju o tome što tražite. Osim toga, trebate odlučiti je li ono što kartica nudi zaista najbolje za vas. Ponuda niske kamatne stope ne znači nužno da su određene kreditne kartice bolje od drugih. Zapravo, postoji niz karakteristika kartice koje biste trebali uzeti u obzir kada birate između kreditnih kartica s niskim kamatama i drugih kreditnih kartica na tržištu.

Koje su vaše navike potrošnje?



Vaše navike potrošnje uvelike utječu na odabir kreditne kartice. Ako, na primjer, ne koristite svoju kreditnu karticu vrlo često ili svaki mjesec u cijelosti plaćate saldo svoje kreditne kartice, možda vam kreditne kartice s niskim kamatama zapravo neće trebati. To je zato što su kreditne kartice s niskom kamatnom stopom stvarno najbolje za one koji nose stanje iz mjeseca u mjesec jer štede novac na financijskim troškovima. Ako nemate saldo, možda bi bilo bolje da se prijavite za kreditnu karticu s povratom novca ili neki drugi program nagrađivanja. Ove kartice obično imaju veće kamate, ali to neće utjecati na vas budući da karticu otplaćujete svaki mjesec.

Kakav je vaš trenutni status duga?

Ako trenutno imate veliki dug nagomilan na drugoj kreditnoj kartici ili ako imate male iznose duga na nekoliko različitih kreditnih kartica, možda biste trebali pogledati kreditne kartice za prijenos stanja umjesto kreditnih kartica s niskom kamatnom stopom. Općenito, kreditne kartice s niskim kamatama daju nisku kamatnu stopu na kupnje obavljene karticom. Kreditne kartice za prijenos stanja, s druge strane, nude niske kamatne stope na stanja koja se prenose s jedne kartice na drugu. Te se kartice obično odriču i naknade za prijenos stanja.

Podnošenje zahtjeva za kreditne kartice s niskim kamatama kada želite prenijeti stanja možda uopće neće biti od velike pomoći ako se niska kamatna stopa odnosi samo na kupnje obavljene karticom. Stoga svakako saznajte više o politici prijenosa stanja na kartici prije podnošenja zahtjeva.

Kakav je vaš životni stil?

Većina kreditnih kartica nudi razne pogodnosti. To može uključivati posebne programe poticaja za povrat gotovine, programe nagrađivanja i programe nagrađivanja zrakoplovnih milja. Ove kartice obično imaju višu kamatnu stopu od kartica koje nemaju posebne programe, ali kompromis se može isplatiti ako ćete moći u potpunosti iskoristiti prednosti programa i ako su financijski troškovi koje ćete morati platiti minimalni. Ako dovoljno dobro tražite, obično možete pronaći nagradnu kreditnu karticu s pristojnom kamatnom stopom.

Međutim, osim ovih posebnih programa, kreditne kartice nude i dodatne pogodnosti. To može uključivati zaštitu kupnje, prošireno jamstvo, osiguranje automobila, putno osiguranje i pomoć na cesti. Kada pregledavate kreditne kartice s niskom kamatnom stopom, morate uzeti u obzir ove pogodnosti. Ako je vaš životni stil takav da ćete moći iskoristiti ove pogodnosti, možda bi se isplatilo platiti malo višu kamatu, osobito ako nećete često nositi stanje na kartici.



Iako se kreditne kartice s niskom kamatnom stopom isprva čine kao odlična opcija, one nisu nužno najbolji izbor za svakoga. Najbolji kandidat za ove jeftine kreditne kartice je netko tko će nositi saldo na kreditnoj kartici od kupnje svaki mjesec i tko se ne brine o primanju niza posebnih pogodnosti ili programa nagrađivanja sa svoje kreditne kartice. U suprotnom biste mogli razmisliti o istraživanju drugih vrsta kreditnih kartica.

Aukcije nisu samo teške priče

Ako provedete neko vrijeme u ruralnoj Americi, vjerojatno ćete vidjeti znakove koji pokazuju da je aukcija planirana. U nekim slučajevima