HEKLANJE

Oglašavajte milijunima -#5- Plaćanje po kliku reklame.

TEMU APP 100 E KUPON

Uvod:

Ovo je serija članaka o marketingu i oglašavanju. Postoje različiti načini na koje možete doći do publike od milijuna pojedinaca diljem svijeta. U ovoj seriji vam pokazujem kako implementirati profitabilne strategije u vašoj marketinškoj karijeri.



Rečeno je da “nije važno što prodajete, već kako to promovirate.” Dakle, tajna uspjeha leži u vašim marketinškim tehnikama. Zato je vrlo važno da vlasnici tvrtki razviju vještine koje će im omogućiti povećanje prodaje njihovih proizvoda.

Jedna od najvažnijih vještina koju morate imati je sposobnost da brzo doprete do mnogo ljudi. Da biste to učinili, morate shvatiti koliko su mediji moćni i kako mogu drastično povećati vaše prihode.

– Plaćanje po kliku na oglas –

Ova konkretna strategija vam neće donijeti milijune kupaca, ali sam je svejedno uključio ovdje jer znam da je puno ljudi koristi za oglašavanje svojih proizvoda na Internetu i daje im vrlo pozitivne rezultate.

O čemu se radi? Pa, idemo…

Sofisticirane tražilice poput Googlea i web imenici (npr. Yahoo) razvili su programe za oglašavanje koji vam omogućuju oglašavanje na nov i inovativan način. Ako ste ikada koristili Google ili Yahoo, možda ste već primijetili neke oglasne poruke s desne strane ekrana. Zovu se tekstualni oglasi i puno su učinkovitiji od bannera.

Radi na sljedeći način. Najprije se prijavite na Google AdWords ili Yahoo Overture. Ovi programi omogućuju vam oglašavanje na Internetu uz plaćanje. Dopustite mi da objasnim. . .



Nakon što se pridružite, imat ćete priliku prilagoditi svoje oglase. Sve ćete moći postaviti kako želite: poruku koju ćete isporučiti potencijalnim klijentima, ključne riječi koje ćete koristiti, naziv za svoje oglase itd.

Zatim ćete odabrati koliko želite platiti za te ključne riječi. Na primjer, ako ste vlasnik tvrtke povezane s nekretninama i želite da surferi koji traže informacije o nekretninama vide vaš oglas, tada ćete licitirati za tu određenu ključnu riječ.

Licitacija počinje s 0,05 USD po kliku i raste. Plaćate samo kad netko klikne na vaše oglase i sami birate koliko želite platiti za svaki klik. Također odlučujete o vremenskom okviru svojih reklamnih kampanja, koliko ćete klikova dobiti u određenim vremenskim razdobljima itd.



Platit ćete iznos koji ste ponudili kad god netko klikne na vaš oglas. Ako ponudite 0,05 USD po kliku i pokrenete oglasnu kampanju s 30,00 USD, tada možete primati 20 klikova dnevno tijekom trideset dana. U tom slučaju odabrali biste potrošiti 1 USD dnevno, ali također možete potrošiti cijeli iznos u jednom tjednu ili jednom danu.

Sve ovisi o vašim preferencijama i o tome što vam više odgovara. Također imajte na umu da što je veća ponuda, veća je izloženost. Ako ponudite prenisko, vaši oglasi neće biti jako popularni. Marketer koji odluči potrošiti 1 USD po kliku imat će bolju izloženost od onoga koji odluči potrošiti samo 0,15 USD po kliku na istu ključnu riječ. Shvaćate li poantu? Ovo je natjecateljska stvar.

Sada se možda pitate zašto vas upućujem na tehniku plaćenog oglašavanja kada postoji toliko mnogo načina za besplatno oglašavanje na internetu kao što sam već opisao u drugim člancima. Razlog je u osnovi taj što nisu svi trgovci jednaki.



Ono što vama može savršeno odgovarati, nekom drugom može biti gubitak vremena ili novca i obrnuto. Stoga sam sakupio mnogo različitih tehnika oglašavanja koje koriste najuspješniji oglašivači i predstavio vam ih u ovoj seriji tako da odaberete one koje vam se najviše sviđaju.

Kao što vidite, ova tehnika može povećati vašu izloženost i pomoći vam da dobijete više klijenata. Možete pročitati o drugim učinkovitim marketinškim tehnikama iz mojih drugih članaka u ovoj seriji.

EasyWebRiches © 2006

Tko je ubio električni automobil ?

I dok čovječanstvo još čeka konkretnu serijsku proizvodnju električnih automobila (za razliku od konceptnih automobila koji se prikazuju na auto