HEKLANJE

Osigurane kreditne kartice: uspostavite ili obnovite svoju kreditnu sposobnost

TEMU APP 100 E KUPON

Bilo da tek počinjete u svijetu kredita ili se nadate da ćete obnoviti oštećeno kreditno izvješće, korištenje osiguranih kreditnih kartica može vam pomoći. Međutim, trebat će vam nešto novca da biste započeli.

Prvo, definirajmo što su osigurane kreditne kartice. To su PRAVE kreditne kartice, obično Visa ili MasterCard, koje se mogu koristiti za sve za što se mogu koristiti Visa ili MasterCard. Razlika je u tome što banke sa osiguranim kreditnim karticama zahtijevaju od vlasnika kartice da položi određeni iznos novca na čekovni ili štedni račun koji će koristiti kao osiguranje od kartice.



Osigurane kreditne kartice također se razlikuju od debitnih kartica po tome što su osigurane kreditne kartice zajmovi dani uz novac na vašem računu, a ne da se novac jednostavno automatski oduzima s vašeg računa, kao što je slučaj s debitnim karticama. Na taj način mogu biti koristan alat za uspostavljanje ili ponovno uspostavljanje kredita.

Kamate na osigurane kartice općenito su više nego na standardne kartice, ali ne uvijek. Na primjer, web stranica www.bankrate.com navodi dvadeset i četiri osigurane kreditne kartice, počevši od 7,2% do čak 23,98%. Godišnje naknade mogu varirati od nula do 69,00 USD, tako da se isplati kupovati.

Obično ćete morati položiti najmanje 300 USD na tekući ili štedni račun, koji će zatim odrediti vaš kreditni limit na kartici. (Svaka će kartica biti drugačija, pa ćete htjeti nešto kupiti za karticu koja najbolje odgovara vašim potrebama.)

Zaštićene kartice mogu vam omogućiti da počnete obnavljati svoju kreditnu sposobnost odgovornim naplaćivanjem i zatim otplatom u skladu s vašim dogovorom. Oni mogu biti relativno brz način uspostavljanja ili ponovnog uspostavljanja vaše kreditne sposobnosti, a vrijedi ih provjeriti u svom planu kako biste stekli kontrolu nad svojom financijskom budućnošću.

Autorska prava © Jeanette J. Fisher

AOL odustaje od duha

Tvrtka koja je dominirala upotrebom dial-up interneta hvata se ukoštac s budućnošću. Kako se upotreba širokopojasnog interneta dramatično povećava, AOL