HEKLANJE

Osobni program njege kože za Vas

TEMU APP 100 E KUPON

Zašto svi ne možemo zadržati kožu s kojom smo rođeni. Pa, još uvijek imam svoju kožu, ali se promijenila i, prema riječima moje majke, jako se promijenila. Trebalo bi se i malo rastegnuti, dobro u mom slučaju dosta rastegnuto. Kako starimo, stvari se događaju našoj koži, poput bora. Imam ih, ali ja sam muškarac pa se mogu izvući s tim. Nažalost, dame se teže izvlače s nekoliko bora. Kao muškarcu, ne smeta mi previše pokoja bora i dokle god kožu održavam čistom, ne zamaram se previše s njom i nitko to zapravo ne primijeti. Ono što ipak primjećujemo je koža na ženama, a budući da su mnogi muškarci na neki način genetski programirani da ne mare i ne osjećaju vašu kožu, trošite mnogo vremena i truda kako bi vaša koža izgledala dobro.

Zašto se onda muškarci mogu izvući s borama, a žene ne? Možete li nešto učiniti u vezi s tim? Ako usvojite program njege kože, to bi trebalo utjecati na izgled vaše kože i što je još važnije, utjecati će i na to kako se osjećate, a to je vrlo važno. Morate zapamtiti da je koža najveći organ u vašem tijelu i stoga usvajanjem programa njege brinete o sebi.



Dakle, što možete učiniti u vezi s tim? Za početak, nakon svakog tuširanja, čak i nakon što ste se osušili, vaša je koža još uvijek vlažna, a nanošenjem hidratantne kreme zadržavate vlagu u koži, što je veliki plus. Drugi je da pijete vodu, a ova hidratacija također pomaže vašoj koži. Međutim, ako primijetite da vam je koža i nakon toga uvijek suha i ponekad se malo peruta, samo posjetite liječnika da provjeri stvari. Još jedan razlog zbog kojeg biste trebali brzo posjetiti je ako postoji velika promjena poput tamnih (ili svjetlijih) mrlja na koži i bilo kakvih promjena ili izraslina na madežima koje možda imate. Provjerite ih kako biste bili sigurni da nemate problema.

Jedna stvar na koju treba pripaziti je učinak sunca na vašu kožu. Sunce je najžešće kada je najviše, što je uglavnom u podne, pa samo pripazite. Nanošenje dobre kreme za sunčanje pomaže, a još jedna stvar koju treba uzeti u obzir je da se elastin, koji je tvar u vašoj koži, razgrađuje pod jakim sunčevim svjetlom. To može uzrokovati opuštanje kože pa samo budite oprezni. Šteta je zbog učinaka sunčeve svjetlosti na kožu jer se većina nas osjeća mnogo sretnijom kada je izložena sunčevoj svjetlosti.

Umjesto da kupujete sve proizvode za njegu kože na tržištu, postoji mnogo toga što možete učiniti kako biste pomogli svojoj koži razvijanjem vlastitog osobnog programa za njegu kože.

Zdravoj koži pomaže zdrava prehrana, a zdrava prehrana je obično uravnotežena prehrana koja sadrži svježe povrće i voće. Utvrđeno je da oba sadrže antioksidanse koji mogu pomoći vašoj koži da se zaštiti od svakodnevnog života. Da biste dobili najbolje vrijednosti od voća i povrća, ono mora biti svježe ili samo lagano kuhano.

Još jedan važan čimbenik u njezi kože je hidratacija kože, a tome pomaže ispijanje razumne količine vode. Vidio sam da se sugerira da je razumno 4 do 8 šalica dnevno, ali ako pijete flaširanu mineralnu vodu, provjerite kemijski sastav vode jer neke imaju visok sadržaj natrija, što znači visoku razinu soli. Nemojte upasti u zamku da je ispijanje 4 do 8 šalica kave dnevno (koja je ipak uglavnom voda) jednako dobro za vas. Kava sadrži mnogo kofeina koji pomaže tijelu da se oslobodi vode. Imao sam sjajnu ideju da ću piti pivo umjesto kave jer je to uglavnom voda, ali ni pića koja sadrže alkohol (uključujući vino) ne spadaju u vodu. Ne mora to biti ni flaširana voda; voda iz slavine je u redu sve dok je čista i čista. No ne prije spavanja jer pijenje kasno navečer znači da vaše tijelo može zadržati tu vodu zbog čega se vaša koža malo rasteže, što nije nešto što želite da se dogodi.

Vaša se koža također rasteže kada postanete pretjerani, a nakon dijete i gubitka težine morat ćete vježbati kako biste svoju kožu vratili u formu. Mlađe osobe imaju fleksibilniju kožu, ali kada ste stariji, vaša koža nije toliko fleksibilna i postaje teže tonirati kožu nakon gubitka težine. Odgovor nije pokušati udebljati se na prvom mjestu, ali to nije uvijek lako, pogotovo kako starimo. Međutim, pokušajte spriječiti debljanje u programu njege kože jer to dvoje ne ide zajedno.

Što god odlučili učiniti, istražite i saznajte što će vam najbolje odgovarati. Jedan od načina da to učinite je da razgovarate s ljudima koji prodaju proizvode za njegu kože u trgovinama. Iako je njihov posao pokušati vam prodati svoj proizvod, ipak će vam dati dobar savjet. Možete pitati i svoje prijatelje jer bi vas neki od njih mogli uputiti u pravom smjeru. Što god odlučili učiniti, sretno.



Najbolji ipad dodaci

Kategorije dodataka za ipad su: futrole i navlake, kabeli, napajanja i adapteri, slušalice, zvučnici, dodatna oprema za automobile, pametni dodaci