HEKLANJE

Osvijetlite svoj osmijeh estetskom stomatologijom

TEMU APP 100 E KUPON

Pjesnici su napisali mnogo stihova o inspirativnim i zagonetnim osmijesima. Neuhvatljiv “savršeni osmijeh”, koji je prošlim generacijama bio ograničen na sreću genetike, sada je dostupan svima. Estetska stomatologija uklonila je sve prepreke posjedovanju blistavih osmijeha. Kako sve više muškaraca i žena postaje svjesnije svog osmijeha, kozmetički stomatolozi nude sve raznovrsnije usluge.

Bilo da se radi o padu u djetinjstvu koji je doveo do otkrhnuća tog sjekutića, onim galonima crne kave pojedenim dok je gorjelo ponoćno ulje, ili onih nekoć 32 čiji se broj smanjuje zbog invazije parazita popularno nazvanih ‘šupljine’ – sve se može ispraviti jednim (ili nekoliko) poteza štapićem kozmetičkog stomatologa. Ali zapamtite da to nije uvijek jeftino. Ovisno o postupku, možete osjetiti da vam je džep lakši za jednu do nekoliko tisuća dolara.



Neki od najpopularnijih kozmetičkih stomatoloških zahvata uključuju spajanje prednjih zubi, izbjeljivanje žutih zuba i korištenje plombi u boji zuba, koje se gotovo stapaju s prirodnom bojom zuba. Međutim, postoji još mnogo toga. Dakle, ovdje je popis nekih ključnih kozmetičkih stomatoloških zahvata koji mogu pomoći vašem osmijehu da zablista:

Izbjeljivanje ili izbjeljivanje – I caklina i zubna struktura (dentin) nisu otporne na mrlje i često požute s vremenom. Izbjeljivanje je popularna metoda za liječenje umjereno obojenih ili obojenih zuba. Ovdje stomatolog izrađuje kalupe vaših zuba kako bi napravio prilagođenu ‘usnu školjku’. Ova ‘usna posuda’ je napunjena materijalom za izbjeljivanje i prislonjena na površinu zuba ne dopuštajući da dođe u kontakt s tkivom desni. Tray se općenito nosi do 2 sata dnevno. Zamjetno poboljšanje može se vidjeti unutar 2 tjedna.

Lijepljenje – Ovdje stomatolog ‘lijepi’ smolu u boji zuba na zub kako bi popravio slomljeni ili istrošeni ili okrhnuti zub. Ovaj proces također može prikriti diskoloraciju na zubu ili zatvoriti mali prostor ili razmak između dva zuba. Stomatolog premaže zub tekućinom za vezivanje i zatim ga osvijetli svjetlom kako bi ga namjestio. Sve to radi nakon što zub preparira nagrizanjem. Zatim se na zub stavlja materijal sličan kitu koji se potom oblikuje u željeni oblik. Kasnije dotjerivanje i poliranje, krajnji proizvod spreman je ukrasti srce. A najbolji dio je to što će proći 3 do 5 godina prije nego što se spoj bude trebao popraviti.

Ljuskice – Porculanske laminatne ljuskice rade isti posao kao i lijepljenje, samo što je to jači način popravka slomljenog zuba. Ljuskice također mogu prikriti promjenu boje, pa čak i promijeniti oblik ili veličinu vaših zubi. Prednost ovog postupka je da se sjaj neće izgubiti.

Rekonturiranje neravnih zubi – Ovo je u osnovi postupak preoblikovanja neravnih zuba kako bi bolje odgovarao cijelom nizu.

Proteze za zube – Proteze za zube vrlo su česta metoda mijenjanja vlastitog izgleda. Ortodont koji se bavi dijagnostikom, prevencijom i liječenjem problema uzrokovanih lošim položajem zubi priprema i postavlja bravice. Ove proteze dolaze kao fiksne ili uklonjive naprave. Ideja je koristiti ovaj uređaj za nježno pomicanje zuba i kosti dok ne dođu u željeni položaj. Proces može trajati između 18 mjeseci do 30 mjeseci (ili ponekad čak i dulje) za željeni rezultat.