HEKLANJE

Otkriveni najbolji projekti za poboljšanje doma

TEMU APP 100 E KUPON

Možda se pitate koliko ćete svojih troškova nadoknaditi kada prodate svoj dom. Posljednjih 20 godina, u nastojanju da pomogne vlasnicima kuća odgovoriti na to pitanje, časopis Remodeling izdaje godišnje izvješće “Cost vs. Value”.

Izvješće za 2007. upravo je objavljeno, a ključni detalji uključuju:
• Usredotočite se na vanjske nadogradnje kao projekte “najbolje vrijednosti”;
• Domaća poboljšanja najveće vrijednosti bila su: zamjena vrhunskih sporednih kolosijeka korištenjem materijala od vlaknastog cementa, dodatak drvene palube i zamjena vinilnih sporednih kolosijeka srednje klase;
• Najbolji projekt interijera kuće u cijeloj zemlji je manje preuređenje kuhinje;
• Za Houston Texas i zapadnu južnu središnju regiju prosječni nadoknađeni troškovi su 6% viši od nacionalnog prosjeka i projekti najbolje vrijednosti malo su se razlikovali.



Nacionalna udruga trgovaca nekretninama i Specpan prikupili su podatke iz gotovo 3000 odgovora na internetsku anketu. Ovogodišnje izvješće pokazalo je da je zbog pada tržišta nekretnina postotak nadoknađenih troškova izgradnje niži za sve projekte u usporedbi s 2006. Najvjerojatniji krivci za pad u odnosu na prošlu godinu su sporije stope poskupljenja nekretnina zbog loših nekretnina tržištu u većem dijelu zemlje i sve veći troškovi preuređenja.

Međutim, pregradnja je još uvijek prilično dobra investicija. Preko 60% projekata poduzetih u 2007. godini predviđa se povrat između 65% i 80% pri preprodaji kuće. To znači da je vaša stvarna cijena samo 20 do 35 centi za dolar za većinu kućnih poboljšanja.

Na nacionalnoj razini, projekti koji su na dnu ljestvice “vrijednosti” uključuju preuređenje kućnog ureda, dodavanje sunčane sobe srednje klase, ugradnju pomoćnog generatora i dodatke garaži.

Ovisno o lokaciji

Kao što možete očekivati, iznos koji nadoknađujete prodajom ovisi o vašoj lokaciji. Dok je postotak vraćenih troškova u gradovima Srednjeg Atlantika i Nove Engleske prilično konstantan iz godine u godinu, u Kaliforniji, Oregonu i Washingtonu, troškovi preuređenja koji se nadoknađuju preprodajom su preko 10% veći od nacionalnog prosjeka.

Također zanimljivo, gradovi na jugoistoku i jugozapadu koji doživljavaju građevinski bum zapravo padaju ispod nacionalnog prosjeka kada je u pitanju nadoknada troškova poboljšanja doma. Jedno od objašnjenja za ovaj trend je činjenica da, budući da ova područja imaju mnogo novih kuća koje se zadržavaju na tržištu i padaju u cijeni, kupci okreću leđa čak i najatraktivnijim renoviranim starim kućama.

Houston Texas Renovacije



Prema studiji, Houston Texas i West South Central Region SAD-a neznatno su se razlikovali od nacionalnih prosjeka.

Najbolji projekti obnove (i očekivani “nadoknađeni troškovi” pri prodaji) uključuju:
• Zamjena vlaknocementnih sporednih kolosijeka (93%)
• Preuređenje kupaonice (91%)
• Manje preuređenje kuhinje (88%)
• Preuređenje podruma (87%)
• Dodatak drvene palube (86%)

Projekti obnove najniže vrijednosti (i očekivani “nadoknađeni troškovi” pri prodaji) uključuju:
• Dodatak sunčališta (59%)
• Preuređenje kućnog ureda (64%)
• Ugradnja rezervnog generatora električne energije (68%)
• Zamjena krovišta (69%)
• Dodatna garaža (71%)



Kako se fluktuacije na tržištu nekretnina u SAD-u nastavljaju i utječu na kupce i prodavače kuća diljem zemlje, važno je biti u tijeku s čimbenicima koji utječu na vrijednost vaše kuće. Baš kao i ulaganje u dionice i uzajamne fondove, vaša odluka o preuređivanju doma trebala bi započeti promišljenom procjenom vaših trenutnih okolnosti i budućih ciljeva. Za više informacija o poboljšanju doma posjetite http://www.houstonproperties.com

Pažnja, kineski češnjak!

Lijepo upakirani češnjak donesen iz Kine , koji kupujete u supermarketima, potpuno je lišen … Svi znate o čudesnim svojstvima