HEKLANJE

Otplata dugovanja na kreditnoj kartici: izvođenje brojeva

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li ikada razmišljali o isplati duga na kreditnoj kartici? Možda biste željeli biti oslobođeni dugova samo kako biste smanjili stres. Ili možda morate biti bez dugova da biste otišli u mirovinu.

Ako imate pokrenut Microsoft Excel na računalu kod kuće ili na poslu, možete upotrijebiti Excelovu funkciju NPER da biste izračunali koliko brzo možete otplatiti dug kao što je stanje kreditne kartice.



Funkcija NPER izračunava rok ili broj redovitih plaćanja potrebnih za otplatu duga s obzirom na njegovu kamatnu stopu, iznos plaćanja, nepodmireni dug, balon plaćanje (ako postoji) i, izborno, promjenu vrste anuiteta.

Promjena vrste anuiteta malo je komplicirana, ali evo kako funkcionira. Ako postavite prekidač vrste anuiteta na 1, Excel pretpostavlja da se plaćanja događaju na početku mjeseca, prema konvenciji o dospijeću anuiteta. Ako postavite prekidač rente na 0 ili izostavite argument, Excel pretpostavlja da se isplate događaju na kraju mjeseca nakon konvencije uobičajenog anuiteta.

Ali dopustite mi da vam pokažem kako funkcija funkcionira u teoriji i praksi. Sve će ovo postati sasvim jasno, siguran sam.

Funkcija koristi sljedeću sintaksu:

=NPER(stopa,pmt,pv,fv,tip)

Na primjer, da biste izračunali broj od 100 USD mjesečnih uplata potrebnih za otplatu 9% kreditne kartice koja ima saldo od 10.000 USD, unesite sljedeću formulu u ćeliju radnog lista programa Excel:

=NPER(.09/12;-100;10000;0;0)



Funkcija vraća vrijednost 185,53, što predstavlja otprilike 185 plaćanja, a zatim još otprilike pola plaćanja. Primijetite da za pretvorbu 9% godišnje kamate u kamatu razdoblja, formula dijeli godišnju kamatnu stopu s 12. Primijetite također da se iznos plaćanja, kao novčani odljev, prikazuje kao negativna vrijednost, dok je stanje kredita, kao implicitni novčani priljev, prikazuje se kao pozitivna vrijednost.

Još jedna konačna napomena: funkcija NPER rijetko vraća cijeli broj ili cijeli broj. Kao u prethodnom primjeru, obično vraća razlomačku vrijednost, što ukazuje na to da će nakon zadnje redovite isplate također biti potrebno izvršiti dodatno razlomačko plaćanje.

Heklanje kao Meditativna Praksa

Heklanje nije samo vještina koja rezultira prekrasnim heklanim predmetima; to je duboko meditativna praksa koja osim fizičkog stvaranja donosi i

London

Različiti načini prijevoza koji postoje u Londonu ključni su za funkcioniranje grada, kao i globalne zajednice. Ispitajte tehnologiju koja se

Kreditno savjetovanje

Kreditno savjetovanje dobar je način za pravilno upravljanje različitim dugovima, a budući da je kreditno savjetovanje profesionalno savjetovanje koje pružaju