HEKLANJE

Partnerska mreža – trebam li je?

TEMU APP 100 E KUPON

Affiliate ima izbor. Mogu surađivati s više trgovaca ili s pridruženom mrežom. Pa zašto bi marketinški stručnjak želio raditi s affiliate mrežom?

Sjećam se da mi je prijatelj ispričao priču prije nekog vremena. Napravio je malu web stranicu i prijavio se da postane suradnik niza različitih suradničkih programa povezanih s temom te stranice. Nekoliko tjedana nakon što je postavio web mjesto uključujući poveznice i bannere iz više pridruženih programa, usmjerio je pozornost na druge poslovne interese i izgubio interes za to mjesto.



Nekoliko mjeseci kasnije primijetio je da je počelo stizati nekoliko čekova iz affiliate programa kojima se pridružio. Ne velike čekove, ali tu i tamo iznose od nekoliko dolara. To je bio njegov prvi problem – kako je živio izvan SAD-a, puno malih iznosa rezultiralo je velikim bankovnim troškovima. (Zbog čega se pitam – zašto sve zemlje ne mogu dopustiti podružnicama bankovne čekove bez naknade?)

Štoviše,
čekovi su nastavili pristizati, i iako su neki od njih bili objavljeni na njegovom zidu jer su bili tako mali da ih nije mogao uplatiti u banku, on se nije žalio jer je zarađivao novac koji nije očekivao. Ispostavilo se da je njegova stranica bila visoko rangirana prema određenim ključnim riječima u glavnoj tražilici i da je primao priličnu količinu ciljanog prometa besplatno. Nekoliko mjeseci nakon toga odlučio se prijaviti na sve affiliate račune na koje se registrirao, i primijetio je da mu neki od njih nisu platili jer su iznosi bili premali, neki nisu platili iako su trebali, a neki čak je pokazao da su mu poslali iznose za koje se ne sjeća da je primio čekove ili EFT ili paypal ili bilo koja druga plaćanja!

Dakle, kako rad s affiliate mrežom sprječava da se to dogodi i je li to jedini razlog za rad s affiliate mrežom?

Dobra partnerska mreža ima niz različitih ponuda koje podružnice mogu promovirati, a gotovo sve partnerske mreže konsolidiraju iznose koje podružnice zarađuju od raznih kampanja. To znači da podružnice primaju KONSOLIDIRANU isplatu umjesto mnogih manjih.

Također olakšava usklađivanje plaćanja jer se jednostavno prijavite na jednu affiliate mrežu i možete vidjeti sažetak svake od kampanja koje ste promovirali, koliko ste zaradili od njih, sažetak koliko ste ukupno zaradili i koliko vam je affiliate mreža platila do danas.

Također, nakon što radite s jednom kampanjom u pridruženoj mreži, ostale kampanje rade na sličan, ako ne i identičan način – praćenje je ista metoda, mjesto s kojeg izvlačite oglase je isto, način na koji provjeravate svoju statistiku je isto – i gotovo uvijek, sve se to može postići prijavom na jedno pozadinsko mjesto umjesto na više različitih mjesta.

Dakle, sada radite s jednom prijavom, gdje stvarno možete razumjeti sustav.



Međutim, čak i s najboljim affiliate mrežama, stvari idu po zlu – ali s affiliate mrežom, bili biste locirani affiliate manager koji će vam pomoći riješiti sve probleme na koje naiđete. Ne 50 različitih affiliate managera – jedan za svaku kampanju koju pokrećete, kao što bi bio slučaj da je svaki trgovac samostalni trgovac sa svojim vlastitim affiliate programom – već jedan affiliate manager za sve kampanje. A izgradnjom odnosa sa svojim upraviteljem podružnice, kada trebate odgovore, imate jednu osobu kojoj se možete obratiti.

Naravno, nakon što postanete profesionalni suradnik u super kitolovu (tip koji leži na plaži dok novac pritječe – JE LI NETKO STVARNO POSTIGAO? Pratite ovaj prostor za buduću priču o affiliate posjetiteljima plaža!), trebat će vam posebne kampanje za promicanje, i zato čak i najbolji partneri pripadaju višestrukim partnerskim programima i partnerskim mrežama. Ali ovo predstavlja još više problema.

Stoga je moj savjet da na početku odaberete jednu ili dvije partnerske mreže, upoznate se s njihovim sustavom, izgradite odnos s upraviteljem podružnica, isprobate različite kampanje koje imaju i dopustite im da vam pomognu postići uspjeh i rezultate koje želite postići.



Umjetnost ukrašavanja noktiju

Ukrašavanje noktiju može se pretvoriti u pravu umjetnost koju uz malo mašte i spretnosti možeš izvesti i sama. Dvobojni nokti