HEKLANJE

Pet problema s naplatom kreditnom karticom i kako ih riješiti

TEMU APP 100 E KUPON

Podrazumijeva se da je vaša prva i najbolja obrana od plaćanja lažnih ili nepoštenih troškova na vašoj kreditnoj kartici znati što stoji na vašem računu! Kada svaki mjesec primite izvod kreditne kartice, sjednite s njim i provjerite svaku stavku kako biste bili sigurni da ste je doista JEST kupili. Ako naiđete na netočnosti ili probleme, postoje postupci koje treba slijediti za prijavu i rješavanje optužbi. Ako ne slijedite proceduru, a kartičarska kuća odluči obavijestiti agenciju za izvješćivanje kreditne sposobnosti, to bi moglo utjecati mnogo više od vašeg stanja na toj jednoj kreditnoj kartici.

Koji su najčešći problemi s naplatom i kako se nositi s njima?



1.Hej, nisam to kupio !

Ako primijetite naplatu na Vaš izvod s kreditne kartice koji niste napravili, poduzmite korake da to riješite ODMAH. To bi mogla biti pogreška trgovine – ali to bi mogao biti prvi znak da netko drugi koristi vaš identitet. Presudno je otkloniti probleme prije nego što počnu. Nazovite tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu i prijavite terećenje koje je pogreškom – ali nemojte to ostaviti na tome. Nastavite s pisanim pismom u kojem navodite da osporavate optužbu i tražite da istraže situaciju. Izdavač kreditne kartice ima 45-60 dana da završi istragu i obavijesti vas o rezultatu. Tijekom tog vremena ne mogu ništa pokušati naplatiti od vas taj iznos, niti vas zbog toga mogu prijaviti agenciji za izvješćivanje kreditne sposobnosti.

2.Pričekajte – otkazao sam tu pretplatu!

Ako otkažete pretplatu koju plaćate kreditnom karticom – na časopis, klub ili davatelja internetskih usluga, na primjer – može proći mjesec ili dva prije nego što se otkazivanje i ‘povratna uplata’ pojave na izvodu vaše kreditne kartice. Opet, obavijestite kartičnu tvrtku da je taj račun otkazan i zatražite da se terećenje ukloni s računa.

3. Moj račun jednostavno ne odgovara!

Oni’ Rijetko, ali se događaju matematičke pogreške i pogreške u izvješćivanju. Ako primijetite odstupanje na svom računu između njihovih izvješća i vaših računa, napišite pismo kartičnoj tvrtki – obavezno upotrijebite adresu za prijavu sporova s kreditnom karticom. Uključite kopije računa i svoje potvrde o spornim troškovima.

4. Vratila sam tu haljinu!



Kao i otkazana pretplata, ponekad je potreban ciklus naplate ili dva za povrate na vraćenim artiklima koji će se pojaviti na računu vaše kreditne kartice. Pišite kompaniji koja je izdala kreditnu karticu i priložite kopije svoje povratnice, tražeći da se terećenje ukloni s vašeg računa.

5. Kako to mislite, postoji naknada za zakašnjenje??

Vaša najbolja obrana od naknada za zakašnjenje je da svoju uplatu pošaljete dovoljno vremena da stigne kartičarskoj kući do Datum objave. Imajte na umu da tvrtke koje izdaju kreditne kartice datiraju plaćanja prema datumu primitka i/ili slanja, a ne prema datumu slanja. Ipak, zbog učinka koji zakašnjelo plaćanje može imati na naplatu s vaše kreditne kartice i vašu kreditnu povijest, ponekad je vrijedno pokušati ih natjerati da “uzmu natrag”. Ako imate dokaze poput čeka koji je uplaćen na vaš bankovni račun prije nego što je uplata knjižena na vaš račun – a to je prije datuma zakašnjelog plaćanja, možete pisati kartičarskoj kući i zatražiti pregled troškova.



Nagrade studentskih kreditnih kartica

Način da pomognete u izgradnji svijetle budućnosti je da proširite svoje obrazovanje u ustanovu višeg obrazovanja. Istraživanje Ministarstva trgovine SAD-a