HEKLANJE

Poslovi kreditnih kartica i obiteljski život

TEMU APP 100 E KUPON

Budući da ste zaljubljeni, imate slatke snove i misli. Pravite planove o svojoj kući, vrtu, djeci i tako dalje. Ali parovi obično izbjegavaju razgovore o financijama, kreditnim karticama i računima.
Znate li da više od 35% parova nije spremno podijeliti svoje financijske tajne? Nedavna anketa koju je proveo Engage Mutual pokazala je da većina parova ne želi razgovarati o problemima poput kreditnih računa i iznosa potrošnje na kreditnoj kartici.
Kad počnete živjeti sa svojom voljenom osobom, ionako se suočavate s ovim problemom. Navike vašeg partnera, uključujući financijske, imaju velik utjecaj na odnose.
Prema tom istraživanju, parovi imaju mnoge financijske tajne. Zanimljivo je da oni koji imaju djecu češće skrivaju dug po kreditnoj kartici nego parovi bez djece.
Oženjeni vlasnici kartica puno češće skrivaju istinu o svojim financijama u usporedbi s drugim parovima. Čudno je. Također, muškarci nisu toliko tajnoviti o svojoj financijskoj situaciji, dok više od 40% zaposlenih žena skriva svoje kreditne dugove u usporedbi s 22% muškaraca.
Dakle, koje financijske tajne parovi vjerojatno neće dijeliti? Prvo, to je cijena luksuznih predmeta. Više od 40% ispitanih ističe ovaj problem. Oko 30% vlasnika kartica drži u tajnosti svoje račune i izvode kreditnih kartica. A 33% priznaje da ima tajnu novčanu ušteđevinu.
Možda je problem u tome što ljudi tretiraju plastiku na različite načine. Nekima je sasvim dovoljna jedna kreditna kartica, dok drugi ne mogu živjeti bez hrpe cash back plastike. Iako se tema čini toliko delikatnom, vrlo je bitno poduzeti korake prema rješenju ovog problema.
Slijedite ove korake kako biste spriječili probleme povezane s kreditnom karticom:
• Pokušajte saznati što vaš bračni drug misli o novčanim pitanjima i kreditnim karticama. Financijske navike vašeg dragog su od velike važnosti za vašu budućnost.
• Razgovarajte o novcu. Ipak, nije tako teško kao što se čini. Iznesite svoje trenutne ideje o naknadama i cijenama kreditnih kartica. Ako nosite nagradnu kreditnu karticu, možete razgovarati sa svojim partnerom o načinu na koji ćete iskoristiti bodove.
• Posavjetujte se sa svojim partnerom prije kupnje kreditnom karticom. Ne morate pričati o svemu, ali možete zajedno razgovarati o kupnji neke velike karte.
• Spojite ili odvojite kreditne račune. Ova točka je veliki korak koji mnogo znači za vas oboje. Možete razmišljati o zajedničkom računu ako je kreditna sposobnost vašeg partnera povoljnija od vaše.

Odjave na odjavi

Kao tvrtke koje pružaju usluge i robu koja se može kupiti online, zapitajte se: činim li sve što mogu kako