HEKLANJE

Plamenjača kupusa

TEMU APP 100 E KUPON

Bolest je najštetnija za rasad, odnosno presadnice kupusa. Već se na kotiledonima vidi žućenje i venuće. Ako se to dogodi prije formiranja pravih listova, biljčice propadaju. Na lišću se također vide žute pjege, a na naličju je formirana siva prevlaka sporonosnih organa. Jako zaraženo lišće vene pa se može osušiti cijela presadnica.

Starije je lišće otporno pa iako je zaraženo, štete nisu značajne. Osim kupusa, ovaj parazit napada i cvjetaču na kojoj osim lišća može biti zaražen i cvijet (cvat), što umanjuje tržšnu vrijednost cvjetače. Oboliti mogu i neke rotkvice kada se na zadebljanom dijelu korijena vide crne udubljene pjege, a ponekad i raspucano tkivo.



Suzbijanje

Provodi se u proizvodnji rasada: dezinfekcija tla ili tlo bez biljnih ostataka, rjeđi sklop i snižavanje vlage zraka. Ako se na stalno mjesto presade zdrave biljke, a poštuje se plodored, nije potrebno tretiranje fungicidima.

Partnerski programi

Pokrenite partnerske programe za preostali prihod online. Postoje web hostovi koji plaćaju preostalu affiliate proviziju članovima koji se prijave pod

Rudarstvo dijamanata

Dijamanti su u potpunosti sastavljeni od ugljika. Pritisak (dijamanti se ne mogu formirati iznad 100 milja ispod zemljine kore) i